Kapātās mīklas ābolkūka
Foto: Shutterstock
4.0000 5
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g margarīns vai sviests
margarīns vai sviests
500 g
500 g milti
milti
1 glāze
1 glāze skābs krējums
skābs krējums
naža gals
naža gals sāls
sāls
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
7-8
7-8 āboli
āboli
 
kanēlis
kanēlis
 
ola
ola
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Kapātās mīklas ābolkūkas trauslā, zeltaini kraukšķīga mīklas garoziņa slēpj bagātīgu kārtu sulīga pildījumu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bļodā ber miltus, pievieno sāli un samaisa. Margarīnu, izmantojot asu nazi, jāiekapā miltos, līdz paliek tikai mazi margarīna gabaliņi un milti it kā sajaukušies ar margarīnu, bet ne izkusuši. Ar nazi ik pa laikam arī jāpārcilā milti, lai viss sajaucas un apakšā nepaliek pliki milti. Margarīnam jābūt aukstam.

    Ielej miltos skābo krējumu un atkal ar nazi apmaisa, pagriež, līdz viss krējums iejaucās miltos un sanāk slāņaina mīkla.

    Beigās mīklu salipina bumbā, ja ir palikuši apakšā milti, tos ielipina iekšā, bet vairs cenšas īpaši nemīcīt. Mīklu apsedz un ieliek ledusskapī ideālajā variantā uz 2h, bet var arī uz 1h (var arī vairāk par 2 h, protams ).

    Mīklu izņem no ledusskapja, sadala divās daļās.

    Katru daļu izrullē atsevišķi, pirmo kārtu klāj pannā, virsū liek smalki sagrieztus ābolus, kuri sajukti ar cukuru un kanēli.

    Klāj virsū otru kārtu mīklas, malas salipina kopā, mīklu pārziež ar sakultu olu.

    Iegriež mīkla caurumiņus ar nazi vai sabaksta ar dakšiņu, lai neceļas uz augšu.

    Cep līdz 220*C sakarsētā krāsnī aptuveni 40-45 minūtes.

    Iesūtīja: Trīne

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form