
Vieglākas, krēmīgākas lazanjas versija, kurā makaronu vietā tiek izmantots kāposts. Maigais rikotas siera krēms ir lieliski piemērots liesai liellopu gaļai, savukārt bazilika aromāts bagātina šī ēdiena garšu.
Vispirms sagatavojiet gaļas, siera slāņus, pēc tam veidojiet lazanjas slāņus, nodalot tos ar kāpostu lapām.
Kāpostu pārlejiet ar karstu ūdeni, lai tas kļūtu mīksts un vēlāk būtu vieglāk izklāt lazanjas slāņus. Ja izmantosiet ziemas kāpostu, varat nedaudz to pavārīt. Kāpostu lapas tikai nedaudz ir jāpadara mīkstākas, bet ne pilnībā jāizvāra. Izgrieziet kāposta lapas serdes biezo daļu, tā kāposta slāņi būs vienādāki.
Lielā pannā uzkarsējiet eļļu, ieberiet smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku, apcepiet uz mērenas uguns, līdz sīpols kļūs mīksts.
Pievienojiet maltu liellopu gaļu un apcepiet, aktīvi maisot ar lāpstiņu, lai neveidotos saķērušies lieli gabali un no gaļas izgarotu šķidrums.
Pielejiet konservētus smalcinātus tomātus un balzamiko etiķi.
Pasautējiet uz nelielas uguns aptuveni 20 minūtes, līdz mērce sabiezēs. Pēc garšas pievienojiet sāli un piparus, tāpat smalcinātas bazilika lapiņas (vai kaltētu baziliku).
Citā traukā samaisiet rikotas sieru, olas un rīvētu cieto sieru.
Cepšanas trauku (izmantojiet stikla vai keramisku trauku, apaļu – 24 cm diametrā – vai taisnstūra aptuveni 24x16 cm) ieziediet ar eļļu.
Ieklājiet kāpostu lapas, tad uzklājiet gaļas mērces slāni, pēc tam izkārtojiet rikotas siera slāni, pārberiet ar smalcinātu mocarellu. Veidojiet vairākus šādus slāņus. Slāņojumu ieteicams beigt ar rikotas siera slāni, kas apkaisīts ar smalcinātu mocarellu.
Cepiet līdz 180 C uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25-30 minūtes.
Kad lazanja būs izcepusies, vispirms ļaujiet tai nedaudz atdzist (aptuveni 10 minūtes) – tā to būs vieglāk sadalīt porcijās, ēdiens būs stingrāks.
Pasniedzot ēdienu, varat tam pa virsu uzlikt svaiga bazilika lapiņas.
Šādu lazanju varat pasniegt ar vārītiem kartupeļiem vai svaigu dārzeņu salātiem.
Lai labi garšo!