Kāpostu lazanja
Foto: Publicitātes foto
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
Māksla gatavot mājās
Māksla gatavot mājās
1 gab.
1 gab. liela kāpostgalva
liela kāpostgalva
700 g
700 g malta liellopa gaļa
malta liellopa gaļa
800 g
800 g tomātu biezenis vai smalcināti konservēti tomāti bez miziņas
tomātu biezenis vai smalcināti konservēti tomāti bez miziņas
750 g
750 g rikotas siers
rikotas siers
150 g
150 g rīvēts cietais siers
rīvēts cietais siers
300 g
300 g mocarella
mocarella
2 gab.
2 gab. olas
olas
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 ĒK
1 ĒK balzamiko etiķis
balzamiko etiķis
 
sauja svaiga bazilika vai ēdamkarote kaltēta bazilika
sauja svaiga bazilika vai ēdamkarote kaltēta bazilika
pēc garšas
pēc garšas sāls, malti melnie pipari
sāls, malti melnie pipari
  • Dārzeņu sacepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Vieglākas, krēmīgākas lazanjas versija, kurā makaronu vietā tiek izmantots kāposts. Maigais rikotas siera krēms ir lieliski piemērots liesai liellopu gaļai, savukārt bazilika aromāts bagātina šī ēdiena garšu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms sagatavojiet gaļas, siera slāņus, pēc tam veidojiet lazanjas slāņus, nodalot tos ar kāpostu lapām.

    Kāpostu pārlejiet ar karstu ūdeni, lai tas kļūtu mīksts un vēlāk būtu vieglāk izklāt lazanjas slāņus. Ja izmantosiet ziemas kāpostu, varat nedaudz to pavārīt. Kāpostu lapas tikai nedaudz ir jāpadara mīkstākas, bet ne pilnībā jāizvāra. Izgrieziet kāposta lapas serdes biezo daļu, tā kāposta slāņi būs vienādāki.

    Lielā pannā uzkarsējiet eļļu, ieberiet smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku, apcepiet uz mērenas uguns, līdz sīpols kļūs mīksts.

    Pievienojiet maltu liellopu gaļu un apcepiet, aktīvi maisot ar lāpstiņu, lai neveidotos saķērušies lieli gabali un no gaļas izgarotu šķidrums.

    Pielejiet konservētus smalcinātus tomātus un balzamiko etiķi.

    Pasautējiet uz nelielas uguns aptuveni 20 minūtes, līdz mērce sabiezēs. Pēc garšas pievienojiet sāli un piparus, tāpat smalcinātas bazilika lapiņas (vai kaltētu baziliku).

    Citā traukā samaisiet rikotas sieru, olas un rīvētu cieto sieru.

    Rikotas slāni var aizstāt ar bešamela mērci, bet tādā gadījumā iesakām tajā iemaisīt ar dakšu sasmalcinātu biezpienu un smalki sarīvētu cieto sieru, lai piešķirtu lazanjai krēmīgumu un padarītu garšu izteiksmīgāku.

    Cepšanas trauku (izmantojiet stikla vai keramisku trauku, apaļu – 24 cm diametrā – vai taisnstūra aptuveni 24x16 cm) ieziediet ar eļļu.

    Ieklājiet kāpostu lapas, tad uzklājiet gaļas mērces slāni, pēc tam izkārtojiet rikotas siera slāni, pārberiet ar smalcinātu mocarellu. Veidojiet vairākus šādus slāņus. Slāņojumu ieteicams beigt ar rikotas siera slāni, kas apkaisīts ar smalcinātu mocarellu.

    Mocarellas vietā var izmantot parastu fermentētu sieru, tomēr jāņem vērā, ka mocarellas tekstūra ir sevišķi piemērota lazanjas pagatavošanai, savukārt cietais siers garšu padara izteiksmīgāku.

    Cepiet līdz 180 C uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25-30 minūtes.

    Kad lazanja būs izcepusies, vispirms ļaujiet tai nedaudz atdzist (aptuveni 10 minūtes) – tā to būs vieglāk sadalīt porcijās, ēdiens būs stingrāks.

    Pasniedzot ēdienu, varat tam pa virsu uzlikt svaiga bazilika lapiņas.
    Šādu lazanju varat pasniegt ar vārītiem kartupeļiem vai svaigu dārzeņu salātiem.

    Lai labi garšo!


    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form