Kāpostu pīrāgs no sastāvdaļām, kas praktiskajam latvietim vienmēr mājās
Foto: Zane Erasa
4.2000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai
3 gab.
3 gab. olas
olas
500 ml
500 ml kefīrs
kefīrs
2 glāzes
2 glāzes milti
milti
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
1 TK
1 TK sāls (strīķēta tējkarote)
sāls (strīķēta tējkarote)
1 TK
1 TK soda (vai cepamais pulveris)
soda (vai cepamais pulveris)
Pildījumam
700 g
700 g kāpostgalva
kāpostgalva
1 gab.
1 gab. sīpols (paliels)
sīpols (paliels)
1 gab.
1 gab. burkāns
burkāns
2 gab.
2 gab. vārītas olas
vārītas olas
pēc garšas
pēc garšas svaigi zaļumi
svaigi zaļumi
pēc garšas
pēc garšas ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pēc garšas
pēc garšas garšvielas pēc gaumes
garšvielas pēc gaumes
pēc garšas
pēc garšas eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
  • Dārzeņu sacepumi
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Ziema ir kā radīta, lai rosītos virtuvē. Gardā kāpostu pīrāga recepti iesaka Zane Erasa. Viņa saka: "Kamēr nav jāpļauj zāle pagalmā, jālasa āboli utt., veltu laiku gatavošanai – i laiks paiet, i virtuve vienmēr silta. Ledusskapī jau kādu mēnesi mētājās neliela kāpostgalviņa un mēmi lūdzās, lai lieku to lietā. Atcerējos šo recepti un labi, ka atcerējos, jo sanāk ļoti garšīgi un pārējās sastāvdaļas ir mājās vairumam praktisko latviešu, tajā skaitā man."

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mīklas sastāvdaļas samaisa kopā, lai veidojas pabieza, bez kunkuļiem, bet ne stingra mīkla, tai jābūt apmēram skāba krējuma konsistencē.

    Pildījuma sastāvdaļas sagriež, sarīvē, vai sašrēderē kombainā, kā nu katram patīk.

    Kāpostu, burkānu un sīpolu apcepu, līdz zeltaini un gandrīz mīksti, kad noņēmu no uguns, piegriezu olas, piebēru zaļumus, visu samaisīju.

    Es ņēmu pannu ar noņemamām malām, der jebkura dziļa panna.
    Pannas apakšu iesmērē ar sviestu, vai eļļu, salej 2/3 mīklas. Vienmērīgi izlīdzinot, saber visu pildījumu un pārlej atlikušo mīklu tā, lai knapi nosedz pildījumu. Es līdzināšanu veicu ar spatulu, ja tādas nav, var ar karoti, vai ar pirkstiem, galvenais ir rezultāts.

    Cep cepeškrāsnī vismaz 40 minūtes 180 grādos. Ja cepsiet augstākos grādos, apdegs, bet iekša būs pajēla un tas nav forši, iekšai jābūt sulīgai, bet ne jēlai. Man vienmēr ir paranoja, ka nebūs līdz galam izcepts, tādēļ es cepu stundu, bet, laikam beigās kādas 50 minūtes var skaitīt, jo liku neuzsildītā cepeškrāsnī.

    Pīrāgs skaitās gatavs tad, gad ir smuki brūna augšiņa. Ā, un vēl, nesatraucieties, viņam NAV baigi jāuzpūšas, tā nav kūka! Virsa cepot mazliet paceļas un izlīdzinās, tas ir ok, tā tam jābūt.

    Pīrāgu pēc izņemšanas no cepeškrāsns labāk noturēt vismaz pusstundu, lai padziest un garšas savelkas. Smaržos pa visu māju un visa ģimene vilksies uz virtuvi ik pēc 10 minūtēm, bet esiet drosmīgi un nosargājiet pīrāgu, tas ir tā vērts.
    Labu apetīti!

    Kāpostu pīrāgs no sastāvdaļām, kas praktiskajam latvietim vienmēr mājās
    Foto: Zane Erasa


    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form