Karaliskā mājas 'Cielaviņa' ar lazdu riekstiem
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 2
Sarežģītība: grūti
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
BEZĒ BISKVĪTAM
6
6 olu baltumi
olu baltumi
300 g
300 g cukurs
cukurs
3 ĒK
3 ĒK kukurūzas ciete
kukurūzas ciete
150 g
150 g lazdu riekstu kodoli
lazdu riekstu kodoli
ŠOKOLĀDES KRĒMAM
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
200 g
200 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
SVIESTA KRĒMAM
200 g
200 g sviests
sviests
2
2 olas
olas
200 g
200 g cukurs
cukurs
6 ĒK
6 ĒK piens
piens
3 ĒK
3 ĒK nesaldināts kakao
nesaldināts kakao
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Tortes un kūkas
  • Mūsu lasītāja, pieredzējusi kūku cepēja Genovefa Galauliņa atklāj savas karaliskās "Cielaviņas" recepti – ar diviem krēmiem un grauzdētiem lazdu riekstiem.

    Sakarsē krāsni līdz 110 grādiem.

    Gatavo bezē biskvītu. Olu baltumus ar cukuru saputo stingrās putās, iemaisa sausā pannā apgrauzdētus, sakapātus lazdu riekstus un kukurūzas cieti. Olu baltumu masu ziež uz divām cepamā papīra loksnēm, izveidojot divus vienāda diametra apļus. Cep stundu un 20 minūtes. Atstāj izslēgtā cepeškrāsnī atdzist.

    Gatavo sviesta krēmu. Olas ar cukuru un pienu katliņā sakuļ, katliņu karsē uz nelielas liesmas, masu nepārtraukti maisot, līdz krēms sabiezē. Izber krēmu caur sietiņu un atdzesē. Mīkstu sviestu saputo. Pievieno vārīto krēmu (sviestam un krēmam jābūt vienādā temperatūrā). Saputo visu kopā, pievieno un iekuļ kakao pulveri.

    Gatavo šokolādes krēmu. Saldo krējumu uzkarsē, pievieno gabaliņos salauztu šokolādi, kārtīgi samaisa. Masu atdzesē un saputo.

    Veido torti. Starp bezē kārtām liek sviesta krēmu, tortes virspusi un sānu malas pārziež ar šokolādes krēmu. Dekorē pēc saviem ieskatiem.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form