Foto: Privātais arhīvs
Mūsu lasītāja, pieredzējusi kūku cepēja Genovefa Galauliņa atklāj savas karaliskās "Cielaviņas" recepti – ar diviem krēmiem un grauzdētiem lazdu riekstiem.
14Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

BEZĒ BISKVĪTAM:6 olu baltumi300 gcukurs3 ĒKkukurūzas ciete150 glazdu riekstu kodoli ŠOKOLĀDES KRĒMAM:200 mlsaldais krējums200 gtumšā šokolāde SVIESTA KRĒMAM:200 gsviests2 olas200 gcukurs6 ĒKpiens3 ĒKnesaldināts kakao

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 110 grādiem.

2

Gatavo bezē biskvītu. Olu baltumus ar cukuru saputo stingrās putās, iemaisa sausā pannā apgrauzdētus, sakapātus lazdu riekstus un kukurūzas cieti. Olu baltumu masu ziež uz divām cepamā papīra loksnēm, izveidojot divus vienāda diametra apļus. Cep stundu un 20 minūtes. Atstāj izslēgtā cepeškrāsnī atdzist.

3

Gatavo sviesta krēmu. Olas ar cukuru un pienu katliņā sakuļ, katliņu karsē uz nelielas liesmas, masu nepārtraukti maisot, līdz krēms sabiezē. Izber krēmu caur sietiņu un atdzesē. Mīkstu sviestu saputo. Pievieno vārīto krēmu (sviestam un krēmam jābūt vienādā temperatūrā). Saputo visu kopā, pievieno un iekuļ kakao pulveri.

4

Gatavo šokolādes krēmu. Saldo krējumu uzkarsē, pievieno gabaliņos salauztu šokolādi, kārtīgi samaisa. Masu atdzesē un saputo.

5

Veido torti. Starp bezē kārtām liek sviesta krēmu, tortes virspusi un sānu malas pārziež ar šokolādes krēmu. Dekorē pēc saviem ieskatiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!