Foto: DELFI
Šī karaliski gardā plātsmaize rabarberu un zemeņu sezonā jāizmēģina katram kārumniekam!
70Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 grabarberi300 gzemenes MĪKLAI:180 gmīksts sviests0.5 glāzekefīrs vai paniņas1 TKsoda3.5 glāzesmilti KRĒMAM:300 gmascarpone200 gkefīrs vai paniņas2 olas2 ĒKmilti1 glāzecukurs pēc garšasvaniļas cukurs

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.

2

Gatavo mīklu. Sviestu liek bļodā, tam pievieno paniņas, sodu un ar karoti visu sajauc viendabīgā masā.

3

Masai pievieno miltus un ar rokām samīca mīklu. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus, līdz iegūta stingra, veidojama mīkla.

4

Mīklu liek uz cepamā papīra loksnes un izrullē, lai tā būtu plāts lielumā, ierēķinot arī uz augšu uzlokāmo maliņu tiesu.

5

Izrullēto mīklas plāksni ar cepampapīru liek uz plāts, šauj krāsnī un cep 10 minūtes.

6

Pa to laiku rabarberus nomizo. Rabarberus un zemenes sagriež gabaliņos.

7

Gatavo krēmu, sakuļot visas sastāvdaļas.

8

Izņem no krāsns mīklu, vienmērīgā kārtā pārber ar rabarberiem un zemenēm, pārlej ar krēmu.

9

Cep plātsmaizi 35-40 minūtes, tad izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

10

Atdzisušu sagriež gabaliņos un bauda.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!