Karaliskā rabarberu plātsmaize ar zemenēm un maskarponi
Foto: Shutterstock
3.1143 35
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g rabarberi
rabarberi
300 g
300 g zemenes
zemenes
MĪKLAI
180 g
180 g mīksts sviests
mīksts sviests
1/2 glāze
1/2 glāze kefīrs vai paniņas
kefīrs vai paniņas
1 TK
1 TK soda
soda
3-3,5 glāzes
3-3,5 glāzes milti
milti
KRĒMAM
300 g
300 g mascarpone
mascarpone
200 g
200 g kefīrs vai paniņas
kefīrs vai paniņas
2
2 olas
olas
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Plātsmaizes
  • Šī karaliski gardā plātsmaize rabarberu un zemeņu sezonā jāizmēģina katram kārumniekam!

    Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.

    Gatavo mīklu. Sviestu liek bļodā, tam pievieno paniņas, sodu un ar karoti visu sajauc viendabīgā masā.

    Masai pievieno miltus un ar rokām samīca mīklu. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus, līdz iegūta stingra, veidojama mīkla.

    Mīklu liek uz cepamā papīra loksnes un izrullē, lai tā būtu plāts lielumā, ierēķinot arī uz augšu uzlokāmo maliņu tiesu.

    Izrullēto mīklas plāksni ar cepampapīru liek uz plāts, šauj krāsnī un cep 10 minūtes.

    Pa to laiku rabarberus nomizo. Rabarberus un zemenes sagriež gabaliņos.

    Gatavo krēmu, sakuļot visas sastāvdaļas.

    Izņem no krāsns mīklu, vienmērīgā kārtā pārber ar rabarberiem un zemenēm, pārlej ar krēmu.

    Cep plātsmaizi 35-40 minūtes, tad izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

    Atdzisušu sagriež gabaliņos un bauda.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form