Karaliskā Švarcvaldes ķiršu torte
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
ķirši dekoram
ķirši dekoram
 
tumšā šokolāde dekoram
tumšā šokolāde dekoram
BISKVĪTAM
6
6 olas
olas
150 g
150 g cukurs
cukurs
150 g
150 g milti
milti
3 ĒK
3 ĒK nesaldināts kakao (ar kaudzi)
nesaldināts kakao (ar kaudzi)
CUKURA SĪRUPAM
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
1 glāze
1 glāze ūdens
ūdens
pēc garšas
pēc garšas ķiršu liķieris
ķiršu liķieris
PUTUKRĒJUMAM
500 ml
500 ml saldais krējums
saldais krējums
2 ĒK
2 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
ĶIRŠU PILDĪJUMAM
500 g
500 g ķirši bez kauliņiem (svaigi vai saldēti)
ķirši bez kauliņiem (svaigi vai saldēti)
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
1/2 ĒK
1/2 ĒK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Tortes un kūkas
  • Vāciešu nacionālā virtuve
  • Karaliski gards ķiršu laika kārums - Švarcvaldes ķiršu torte. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sastāvdaļas paredzētas 24 cm diametra veidnei.

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru, veidnes malas ietauko.

    Gatavo biskvītu. Olas ar cukuru kārtīgi sakuļ gaišā, gaisīgā masā.

    Atsevišķā traukā samaisa miltus ar kakao un tad pa porcijām iecilā un iemaisa olu masā.

    Karaliskā Švarcvaldes ķiršu torte
    Foto: Privātais arhīvs

    Mīklu lej veidnē un cep 30 minūtes.

    Karaliskā Švarcvaldes ķiršu torte
    Foto: Privātais arhīvs

    Biskvītu atdzesē un sagriež trīs daļās.

    Karaliskā Švarcvaldes ķiršu torte
    Foto: Privātais arhīvs

    Gatavo cukura sīrupu biskvīta ripu piesūcināšanai. Cukuru un ūdeni liek katliņā un karsē, līdz cukurs izkusis. Tad atdzesē un iemaisa ķiršu liķieri pēc garšas.

    Gatavo putukrējumu. Sakuļ saldo krējumu stingrās putās, iecilā un iemaisa pūdercukuru.

    Gatavo ķiršu pildījumu. Ķiršus liek katliņā, pievieno cukuru un karsē, līdz masa sāk burbuļot. Iemaisa cieti, karsē vēl minūti, tad noņem no plīts un atdzesē.

    Piesūcina pirmo biskvīta ripu ar sīrupu, uzklāj putukrējumu un liek virsū ķiršus bez šķidruma.

    Karaliskā Švarcvaldes ķiršu torte
    Foto: Privātais arhīvs

    Liek virsū otro biskvīta ripu, samitrina to ar sīrupu, pārziež ar putukrējumu, liek virsū atlikušos ķiršus.

    Karaliskā Švarcvaldes ķiršu torte
    Foto: Privātais arhīvs

    Liek virsū trešo biskvīta ripu, samitrina ar sīrupu.

    Karaliskā Švarcvaldes ķiršu torte
    Foto: Privātais arhīvs

    Visu torti pārziež ar putukrējumu, liek ledusskapī uz stundiņu. Pa to laiku sarīvē šokolādi dekorēšanai.

    Karaliskā Švarcvaldes ķiršu torte
    Foto: Privātais arhīvs

    Dekorē torti ar šokolādes skaidiņām un svaigiem ķiršiem.

    Lai labo garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form