Foto: Privātais arhīvs
Karaliski gards ķiršu laika kārums - Švarcvaldes ķiršu torte. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

Sastāvdaļas paredzētas 24 cm diametra veidnei.

14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

ķirši dekoram tumšā šokolāde dekoram6 olas150 gcukurs150 gmilti3 ĒKnesaldināts kakao (ar kaudzi)1 glāzecukurs1 glāzeūdens pēc garšasķiršu liķieris500 mlsaldais krējums2 ĒKpūdercukurs500 gķirši bez kauliņiem (svaigi vai saldēti)3 ĒKcukurs ĒKkartupeļu ciete

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru, veidnes malas ietauko.

2

Gatavo biskvītu. Olas ar cukuru kārtīgi sakuļ gaišā, gaisīgā masā.

3

Atsevišķā traukā samaisa miltus ar kakao un tad pa porcijām iecilā un iemaisa olu masā.

Foto: Privātais arhīvs
4

Mīklu lej veidnē un cep 30 minūtes.

Foto: Privātais arhīvs
5

Biskvītu atdzesē un sagriež trīs daļās.

Foto: Privātais arhīvs
6

Gatavo cukura sīrupu biskvīta ripu piesūcināšanai. Cukuru un ūdeni liek katliņā un karsē, līdz cukurs izkusis. Tad atdzesē un iemaisa ķiršu liķieri pēc garšas.

7

Gatavo putukrējumu. Sakuļ saldo krējumu stingrās putās, iecilā un iemaisa pūdercukuru.

8

Gatavo ķiršu pildījumu. Ķiršus liek katliņā, pievieno cukuru un karsē, līdz masa sāk burbuļot. Iemaisa cieti, karsē vēl minūti, tad noņem no plīts un atdzesē.

9

Piesūcina pirmo biskvīta ripu ar sīrupu, uzklāj putukrējumu un liek virsū ķiršus bez šķidruma.

Foto: Privātais arhīvs
10

Liek virsū otro biskvīta ripu, samitrina to ar sīrupu, pārziež ar putukrējumu, liek virsū atlikušos ķiršus.

Foto: Privātais arhīvs
11

Liek virsū trešo biskvīta ripu, samitrina ar sīrupu.

Foto: Privātais arhīvs
12

Visu torti pārziež ar putukrējumu, liek ledusskapī uz stundiņu. Pa to laiku sarīvē šokolādi dekorēšanai.

Foto: Privātais arhīvs
13

Dekorē torti ar šokolādes skaidiņām un svaigiem ķiršiem.

Lai labo garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!