Karaliskā Švarcvaldes ķiršu torte
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Karaliski gards ķiršu laika kārums - Švarcvaldes ķiršu torte. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

Sastāvdaļas paredzētas 24 cm diametra veidnei.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru, veidnes malas ietauko.

Gatavo biskvītu. Olas ar cukuru kārtīgi sakuļ gaišā, gaisīgā masā.

Atsevišķā traukā samaisa miltus ar kakao un tad pa porcijām iecilā un iemaisa olu masā.

Karaliskā Švarcvaldes ķiršu torte
Foto: Privātais arhīvs

Mīklu lej veidnē un cep 30 minūtes.

Karaliskā Švarcvaldes ķiršu torte
Foto: Privātais arhīvs

Biskvītu atdzesē un sagriež trīs daļās.

Karaliskā Švarcvaldes ķiršu torte
Foto: Privātais arhīvs

Gatavo cukura sīrupu biskvīta ripu piesūcināšanai. Cukuru un ūdeni liek katliņā un karsē, līdz cukurs izkusis. Tad atdzesē un iemaisa ķiršu liķieri pēc garšas.

Gatavo putukrējumu. Sakuļ saldo krējumu stingrās putās, iecilā un iemaisa pūdercukuru.

Gatavo ķiršu pildījumu. Ķiršus liek katliņā, pievieno cukuru un karsē, līdz masa sāk burbuļot. Iemaisa cieti, karsē vēl minūti, tad noņem no plīts un atdzesē.

Piesūcina pirmo biskvīta ripu ar sīrupu, uzklāj putukrējumu un liek virsū ķiršus bez šķidruma.

Karaliskā Švarcvaldes ķiršu torte
Foto: Privātais arhīvs

Liek virsū otro biskvīta ripu, samitrina to ar sīrupu, pārziež ar putukrējumu, liek virsū atlikušos ķiršus.

Karaliskā Švarcvaldes ķiršu torte
Foto: Privātais arhīvs

Liek virsū trešo biskvīta ripu, samitrina ar sīrupu.

Karaliskā Švarcvaldes ķiršu torte
Foto: Privātais arhīvs

Visu torti pārziež ar putukrējumu, liek ledusskapī uz stundiņu. Pa to laiku sarīvē šokolādi dekorēšanai.

Karaliskā Švarcvaldes ķiršu torte
Foto: Privātais arhīvs

Dekorē torti ar šokolādes skaidiņām un svaigiem ķiršiem.

Lai labo garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form