Foto: Shutterstock
Tava mamma noteikti ir tā vērta, lai Māmiņdienas rītā tu viņu palutinātu ar īpaši karaliskām brokastīm – svaigi grauzdētu maizīti, kas papildināta ar bekonā ietītiem sparģeļiem un plaucētu olu. Šis ēdiens izskatās tiešām kārdinoši, garšo pasakaini, turklāt to var pagatavot nepilnas pusstundas laikā. Viņa to noteikti novērtēs!
30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 saldskābmaizes šķēles8 sparģeļi2 olas pēc garšassāls pēc garšaspipari1 ĒKsviests4 bekona šķēles

Sagatavošana

1

Gatavo sparģeļus. Sparģeļus nomazgā un nogriež aptuveni divus centimetrus no to kātiņu pamatnes.

2

Bekona šķēles (var izmantot arī prošuto šķiņķa šķēlītes) gareniski sagriež uz pusēm gareniskās strēmelēs, lai sanāktu tieši 8 strēmeles. Tālāk seko šīs receptes norādījumiem.

3

Gatavo plaucētas olas. Galvenais princips ir pavisam vienkāršs – jēlo olu iesit vai ielej verdošā ūdeni, kas vēl neburbuļo. Pirms olu ievieto katliņā, ūdeni iegriež virpulītī, lai ola neizplūstu. Knifus, lai plaucētās olas izdotos nevainojamus, atradīsi te.

4

Maizes šķēles uzsilda cepeškrāsnī vai tosterī un vēl siltas pārziež ar sviestu (var izmantot arī bezpiedevu krēmsieru).

5

Uz katras maizītes liek 4 bekonā ietītos sparģeļus un karalisko brokastu kārtojumu noslēdz, uz katras maizītes uzliekot plaucētu olu, ko pārkaisa ar sāli un pipariem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!