Foto: Privātais arhīvs
Kad sagribas ko saldu, atliek pasniegties plauktā pēc ierastajām un šķietami vienmuļajām auzu pārslām, kas pēkšņi – apceptas un kombinācijā ar putukrējumu – iegūst garduma nosaukumu. Šo kārumu skolēni var pagatavot brīvlaikā paši, tas ir pavisam vienkārši. Recepti iesaka gardēde Džesika Devjatņikova.
15Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
100 gauzu pārslas50 gsviests250 mlsaldais krējums100 gcukurs saujamellenes

Sagatavošana

1

Uz pannas apcep auzu pārslas ar sviestu un pieber 50 gramus cukura.

2

Ik pa laikam apmaisot, grauzdē, līdz pārslas kļūst zeltaini brūnas. Pēc tam atdzesē tās.

3

Saputo saldo krējumu ar atlikušo cukuru.

4

Sajauc auzu pārslas ar putukrējumu.

5

Dekorē ar mellenēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!