Karamelizēto dārzeņu, siera uzpūteņa, melleņu mērces pārlējums ar medu
Foto: Andrejs Drozdovs
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 l
2 l ābolu sula
ābolu sula
4 gab.
4 gab. bietes
bietes
1 ĒK
1 ĒK ķimenes
ķimenes
4 ĒK
4 ĒK liepziedi
liepziedi
2 gab.
2 gab. rozmarīna zariņi
rozmarīna zariņi
2 gab.
2 gab. piparmētru zariņi
piparmētru zariņi
1 l
1 l ābolu etiķis
ābolu etiķis
350 g
350 g cukurs
cukurs
100 g
100 g rupjmaize
rupjmaize
300 g
300 g mellenes
mellenes
300 g
300 g avenes
avenes
75 g
75 g liepziedu tējas novārījums
liepziedu tējas novārījums
30 g
30 g meža aveņu medus
meža aveņu medus
250 g
250 g lazdu rieksti
lazdu rieksti
250 g
250 g kazas siers
kazas siers
50 g
50 g saldais krējums
saldais krējums
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
8 gab.
8 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
4 gab.
4 gab. vasaras āboli
vasaras āboli
pēc garšas
pēc garšas baziliks, mārrutka sakne
baziliks, mārrutka sakne
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Dažādas uzkodas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Slavenību receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Pašmāju medus Latvijas restorānu pavāru "ieroču arsenālā" nav nekāds jaunums. Un tomēr - vai visas idejas par medus pielietojumu ir izsmeltas? Nebūt nē. To pierādīja 1.Daugmales Jāņa medus ēdienu saiets, kurā 12 Rīgas restorānu pavāri piedāvāja katrs pa jaunai un neparastai receptei ar pašmāju griķu, viršu vai meža aveņu medu. Turpinām iepazīstināt lasītājus ar šī saieta īpašajām receptēm.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Restorāna "Ostas skati" šefpavāra Ingmāra Ladiga recepte:

    Karamelizēto dārzeņu, kazas siera uzpūteņa, rupjmaizes un liepziedu tējas mērces ar mellenēm pārlējums ar meža aveņu un liepu izsvīduma medu

    Svaigi spiestā ābolu sulā (2 l) novāra 4 bietes, noņem putas un pievieno 1 ēd.k. ķimeņu, 4 ēd.k. kaltētu liepziedu, 2 zariņus rozmarīna, 2 zariņus piparmētras.

    Vāra 40 min. un atdzesē, novārījumā 30 min. vāra etiķa karameli: ābolu etiķis 1l, 350 g cukura.

    Izveido rupjmaizes-liepziedu tējas mērci ar mellēnēm: rupjmaizi 100 g  apgrauzdē uz pannas un sajauc ar 100 g mellenēm, 100 g avenēm, 75 g liepziedu tējas novārījumu, 2 g ābolu etiķa karameli, 30 g meža aveņu medu, atdzesē ledusskapī un izberž caur sietu.

    250 g  lazdu riekstu novāra ūdenī 40 min, nokāš un pārlej ar etiķa  karameli. 250 g kazas sieru sakuļ kopā ar 50 g saldo krējumu un pievieno garšvielas, atdzesē ledusskapī.

    Nomizo 2 sīpolus, 8 ķiploku daiviņas, 4 vasaras ābolus un vāra etiķa sīrupā 5 min. Karamelizē riekstus, ābolus, sīpolus un ķiplokus.

    Servējot lej mērci, tad liek bietes, karamelizētos dārzeņus, augļus, riekstus, kazas sieru, 200 g mellenes, 200 g avenes, 4 zariņus svaiga bazilika un pierīvē mārrutka sakni.

    Pirms pasniegšanas bagātīgi pārlej ar medu, virsū uzmaļ svaigi maltus piparus.   

    Lai labi garšo!

    Karamelizēto dārzeņu, siera uzpūteņa, melleņu mērces pārlējums ar medu
    Foto: Andrejs Drozdovs
    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form