Foto: Shutterstock
Gards karameļu saldējums, kura gatavošanai nav nepieciešma saldējuma gatavojamā mašīna.
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1.2 lsaldais krējums8 gab.olu dzeltenumi270 gcukurs50 mlūdens

Sagatavošana

1

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno 200 ml saldā krējuma.

2

1 l saldā krējuma uzliek uz uguns un enerģiski kuļ, līdz uzvārās. Tūlīt pat kā uzvārās, noņem no uguns.

3

Karsto saldo krējumu iemaisa olu dzeltenumos. Liek uz nelielas uguns un maisot uzvāra. Līdz ko uzvārās noņem no uguns.

4

Lielā pannā ieber 120 g cukura un ielej 50 ml ūdens, liek uz uguns un maisot savāra karameli. Karameli pievieno krējuma masai, samaisa un saldējumu lej traukā ar vāku.

5

Liek saldētavā uz vairākām stundām, laiku pa laikam apmaisot.

Iesūtīja: ExBandita

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!