Karameļu siera kūka
Foto: PantherMedia/Scanpix
4.0714 14
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
10 g
10 g želatīns
želatīns
100 g
100 g sviests
sviests
100 g
100 g sviesta cepumi
sviesta cepumi
3 gab.
3 gab. Philadelphia siers
Philadelphia siers
300 g
300 g cukurs
cukurs
300 g
300 g bezpiedevu jogurts
bezpiedevu jogurts
400 g
400 g saldais krējums
saldais krējums
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Siera kūkas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Karameļu siera kūka – pāri nepaliks ne gabaliņš.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Aplej želatīnu ar vēsu ūdeni (5 ĒK) un atstāj šo briedināties.

    Sajauc ar blenderi vai virtuves kombainu cepumus līdz rīvmaizes konsistencei, samīca ar sviestu un masu izklāj uz sagatavotās veidnes pamatnes.

    Sagatavotā pamatne šajā gadījumā nozīmē: apakša izklāta ar cepamo papīru, sāni - ieziesti ar sviestu. Jā, un veidnes diametrs, manuprāt, ir 24 cm.

    Sieru samaisa ar pusi no cukura – 150 gr, kad cukurs izkusis, masai pievieno jogurtu.

    Mazā katliņā ielej ~ 5 ĒK ūdens un pieber atlikušos 150 g cukura, karsē, līdz sīrups karamelizējam brūns.

    Kamēr cukurs karamelizējam, saldais krējums jāsakarsē gandrīz (!) līdz vārīšanās temperatūrai, tad karsto krējumu pievieno karstajai karamelei un maisa, līdz karamele pilnīgi izšķīdusi krējumā.

    Tad šito masu ir mazliet jāpadzesē, kad brītiņš pagājis – krējumam šauj želatīnu klāt, kad tas izkusis, karameļu krējumu savukārt šauj klāt siera masai, tad blenderī visu kopistisko masu iekšā un nedaudz pamaisa, lai nav kunkuļu un viņa tāda smuki viendabīga un galu galā šauj iekšā formā uz cepumu pamatnes.

    Nē, vispār galu galā šauj iekšā ledusskapī uz stundām 4 kā minimums, pirms tam pārkaisot ar grauzdētām mandelēm, zemeņu gabaliņiem, avenēm vai jebko citu, ko pieļauj fantāzija.

    Iesūtīja: suzzy

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form