Foto: PantherMedia/Scanpix
Karameļu siera kūka – pāri nepaliks ne gabaliņš.
40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
10 gželatīns100 gsviests100 gsviesta cepumi3 gab.Philadelphia siers300 gcukurs300 gbezpiedevu jogurts400 gsaldais krējums

Sagatavošana

1

Aplej želatīnu ar vēsu ūdeni (5 ĒK) un atstāj šo briedināties.

2

Sajauc ar blenderi vai virtuves kombainu cepumus līdz rīvmaizes konsistencei, samīca ar sviestu un masu izklāj uz sagatavotās veidnes pamatnes.

3

Sagatavotā pamatne šajā gadījumā nozīmē: apakša izklāta ar cepamo papīru, sāni - ieziesti ar sviestu. Jā, un veidnes diametrs, manuprāt, ir 24 cm.

4

Sieru samaisa ar pusi no cukura – 150 gr, kad cukurs izkusis, masai pievieno jogurtu.

5

Mazā katliņā ielej ~ 5 ĒK ūdens un pieber atlikušos 150 g cukura, karsē, līdz sīrups karamelizējam brūns.

6

Kamēr cukurs karamelizējam, saldais krējums jāsakarsē gandrīz (!) līdz vārīšanās temperatūrai, tad karsto krējumu pievieno karstajai karamelei un maisa, līdz karamele pilnīgi izšķīdusi krējumā.

7

Tad šito masu ir mazliet jāpadzesē, kad brītiņš pagājis – krējumam šauj želatīnu klāt, kad tas izkusis, karameļu krējumu savukārt šauj klāt siera masai, tad blenderī visu kopistisko masu iekšā un nedaudz pamaisa, lai nav kunkuļu un viņa tāda smuki viendabīga un galu galā šauj iekšā formā uz cepumu pamatnes.

8

Nē, vispār galu galā šauj iekšā ledusskapī uz stundām 4 kā minimums, pirms tam pārkaisot ar grauzdētām mandelēm, zemeņu gabaliņiem, avenēm vai jebko citu, ko pieļauj fantāzija.

Iesūtīja: suzzy

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!