Foto: DELFI
Virtuve ir viena no radošākajām dzīves telpām. Pat visorganizētākajiem plānotājiem gadās situācijas, kurās nākas improvizēt – piemēram, ja paredzēts cept karbonādes, bet izrādās, ka mūžam izsalkušie pusaudži iztukšojuši olu kastīti, atstājot virtuves varoņdarbiem tikai vienu, turklāt tuvējā bode jau slēgta, tad jādomā citi risinājumi. Tā nu tapa karbonādes kartupeļu pankūkas mundierī.
45Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
800 gcūkgaļas karbonāde10 gab.vidēji lieli kartupeļi1 gab.ola2 ĒKmilti pēc garšassāls, pipari, garšvielas eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Gaļu sagatavo kā parastu, normālu karbonāžu cepšanai – plāni izklapē, pārkaisa ar sāli un pipariem. Ja vēlas, var ierīvēt ar sasmalcinātu ķiplociņu vai sinepēm – kā nu vēlas!

2

Kartupeļus sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, nospiež lieko mitrumu.

3

Rīvētajiem kartupeļiem pievieno olu, pāris ēdamkarotes miltu, sāli un garšvielas pēc izvēles. Ja vēlas, kartupeļiem var pierīvēt arī sieru – papildu garšas niansēm.

4

Uzkarsē pannā eļļu un tajā ar karoti liek plānu kartupeļu pankūkas masas kārtiņu – tik lielu, lai uz tās varētu uzlikt izklapētās gaļas šķēli. Pāri liek vēl vienu kartupeļu masas karoti un izlīdzina, lai kartupeļi nosegtu gaļu. Samazina plīts karstumu un ļauj cepties.

5

Turpinājumā jābūt ne pārāk steidzīgiem – jāļauj apcepties kārtīgi, citādi, griežot karbonādi uz otra sāna, gaļa no kartupeļiem atdalīsies, un tā vairs nebūs karbonāde mundierī.

6

Protams, lai darbs ritētu ašāk, var izmantot divas pannas. Cep, līdz viss gatavs.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!