Kārdinošās biezpienmaizītes
Foto: Shutterstock
2.9091 11
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g sviests
sviests
Rauga mīklai:
500 g
500 g milti
milti
0.5 glāze
0.5 glāze milti
milti
25 g
25 g raugs
raugs
100 g
100 g sviests vai margarīns
sviests vai margarīns
1 gab.
1 gab. olas
olas
 
cukurs
cukurs
 
sāls
sāls
Pildījumam:
 
biezpiens
biezpiens
 
žāvētas aprikozes
žāvētas aprikozes
 
cukurs
cukurs
 
sviests vai olas
sviests vai olas
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Rauga mīklas biezpienmaizītes ar kārdinošu pildījumu, kas garšos īpaši labi ar krūzīti silta kakao vai tējas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ieraugam: raugu iemaisa ar 35 g silta ūdens vai pienu un 6 g miltu. Siltumā raudzē 20 minūtes.

    Pienu uzsilda līdz 35 grādu temperatūrai, ieber cukuru, sāli un maisa, līdz cukurs izkusis. Pievieno olu un ieraugu. Iesijā miltus un samaisa viendabīgu mīklu. Pievieno izkausētu un atdzesētu sviestu vai margarīnu un mīca līdz mīkla atlec no rokām. Mīklu pārkaisa ar miltiem, pārsedz tīru dvieli un siltumā noliek rūgt. raudzē apmēram 3 stundas.

    Ik stundu skatās, kā mīkla rūgst un ja uzrūgusi, tad viņu saspaida un atkal atstāj rūgt. Kad mīkla izspaidīta 4x, tā ir gatava cepšanai.

    Uzrūgušu rauga mīklu atdzesē un izveltnē 1,5 cm biezā plāksnē. Plāksnes divas trešdaļas pārziež ar izkausētu un nedaudz atdzesētu sviestu un plāksni saloka trīskārt. Iegūst mīklu ar trim mīklas un 2 sviesta kārtiņām. Mīklas galus aizspiež, lai sviests neiztek. Mīklas plāksni izrulē 1 cm biezumā un saloka četrkārt – mīklas pretējās malas uzloka līdz vidum, tad abas puses pārloka vienu otrai. Mīklu uz 15 minūtēm novieto vēsumā.

    Biezpiena masa: biezpienu un aprikozes izmaļ gaļas mašīnā, pievieno cukuru, olu vai sviestu un samaisa.

    Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem.

    Atdzesētu mīklu izveltnē 1 cm biezā plāksnē, sagriež kvadrātos, vidū liek biezpiena masu, izveido trīsstūrus un aizspiež maliņas.

    Aizspieduma maliņas ar nazi iegriež robiņus. Maizītes liek uz ietaukotas cepamās plāt un cep aptuveni 15 minūtes.

    Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

    Iesūtīja: DaceP

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form