Foto: Shutterstock
Labas ziņas eksotisku garšu cienītājiem - izrādās, mūsu pašu reņģes lieliski sapas ar austrumniecisko kariju. Zeltaini apceptās zivtiņas pasutini aromātiskā, pikanti saldskābā mērcē un pasniedz ar rīsiem. Garšo lieliski!
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

reņģes eļļa cepšanai milti panēšanai pēc garšassāls1 neliels sīpols3 ķiploka daiviņas1 gabaliņš ingvera saknes1 ĒKkarija pulveris vai pasta bundžiņa kokosriekstu piena pēc garšasčili pipari1 laims (sula un norīvēta miziņa)1 mazā bundža konservētu, gabaliņos sasmalcinātu tomātu1 ĒKcukurs

Sagatavošana

1

Ķiplokus un sīpolus nomizo un sasmalcina. Sagriež ripiņās čili piparu. Ingveru nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Norīvē laimam miziņu, izspiež sulu.

2

Izķidātas reņģes bez galvām pārkaisa ar sāli un pipariem. Tad apviļā miltos un pannā sakarsētā eļļā apcep zeltainas no abām pusēm.

3

Izņem reņģes no pannas, saliek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli vai salvetēm, lai notecinātu lieko eļļu.

4

Pannu izskalo, ielej tajā pāris ēdamkarotes eļļas un uzkarsē. Pāris minūtes apcep sīpolus, ķiplokus un čili. Pievieno ingveru un cep vēl pusminūti.

5

Tad pievieno tomātus, laima miziņu, sulu, cukuru, sāli (garšai jābūt saldskābai un ne pārāk sāļai), apmaisa un sautē 5 minūtes.

6

Lej klāt kokosriekstu pienu, samaisa. Liek karstajā mērcē reņģes un izkarsē uz vidējas liesmas pāris minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!