Karijs ar ceptām reņģēm, kokosriekstu pienu un tomātiem
Foto: Shutterstock
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Labas ziņas eksotisku garšu cienītājiem - izrādās, mūsu pašu reņģes lieliski sapas ar austrumniecisko kariju. Zeltaini apceptās zivtiņas pasutini aromātiskā, pikanti saldskābā mērcē un pasniedz ar rīsiem. Garšo lieliski!

Ķiplokus un sīpolus nomizo un sasmalcina. Sagriež ripiņās čili piparu. Ingveru nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Norīvē laimam miziņu, izspiež sulu.

Izķidātas reņģes bez galvām pārkaisa ar sāli un pipariem. Tad apviļā miltos un pannā sakarsētā eļļā apcep zeltainas no abām pusēm.

Izņem reņģes no pannas, saliek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli vai salvetēm, lai notecinātu lieko eļļu.

Pannu izskalo, ielej tajā pāris ēdamkarotes eļļas un uzkarsē. Pāris minūtes apcep sīpolus, ķiplokus un čili. Pievieno ingveru un cep vēl pusminūti.

Tad pievieno tomātus, laima miziņu, sulu, cukuru, sāli (garšai jābūt saldskābai un ne pārāk sāļai), apmaisa un sautē 5 minūtes.

Lej klāt kokosriekstu pienu, samaisa. Liek karstajā mērcē reņģes un izkarsē uz vidējas liesmas pāris minūtes.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form