Karijs ar ceptām reņģēm, kokosriekstu pienu un tomātiem
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
10-12
10-12 reņģes
reņģes
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
 
milti panēšanai
milti panēšanai
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
1
1 neliels sīpols
neliels sīpols
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1
1 gabaliņš ingvera saknes
gabaliņš ingvera saknes
1 ĒK
1 ĒK karija pulveris vai pasta
karija pulveris vai pasta
1/2
1/2 bundžiņa kokosriekstu piena
bundžiņa kokosriekstu piena
pēc garšas
pēc garšas čili pipari
čili pipari
1
1 laims (sula un norīvēta miziņa)
laims (sula un norīvēta miziņa)
1
1 mazā bundža konservētu, gabaliņos sasmalcinātu tomātu
mazā bundža konservētu, gabaliņos sasmalcinātu tomātu
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Indiešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Labas ziņas eksotisku garšu cienītājiem - izrādās, mūsu pašu reņģes lieliski sapas ar austrumniecisko kariju. Zeltaini apceptās zivtiņas pasutini aromātiskā, pikanti saldskābā mērcē un pasniedz ar rīsiem. Garšo lieliski!

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ķiplokus un sīpolus nomizo un sasmalcina. Sagriež ripiņās čili piparu. Ingveru nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Norīvē laimam miziņu, izspiež sulu.

    Izķidātas reņģes bez galvām pārkaisa ar sāli un pipariem. Tad apviļā miltos un pannā sakarsētā eļļā apcep zeltainas no abām pusēm.

    Izņem reņģes no pannas, saliek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli vai salvetēm, lai notecinātu lieko eļļu.

    Pannu izskalo, ielej tajā pāris ēdamkarotes eļļas un uzkarsē. Pāris minūtes apcep sīpolus, ķiplokus un čili. Pievieno ingveru un cep vēl pusminūti.

    Tad pievieno tomātus, laima miziņu, sulu, cukuru, sāli (garšai jābūt saldskābai un ne pārāk sāļai), apmaisa un sautē 5 minūtes.

    Lej klāt kokosriekstu pienu, samaisa. Liek karstajā mērcē reņģes un izkarsē uz vidējas liesmas pāris minūtes.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form