Karstais dzērveņu un zaļās tējas dzēriens
Foto: Shutterstock
4.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 ĒK
1 ĒK kaltētas rožlapiņas
kaltētas rožlapiņas
4
4 krustnagliņas
krustnagliņas
1
1 lauru lapa
lauru lapa
1
1 kanēļa standziņa
kanēļa standziņa
2 saujas
2 saujas dzērvenes
dzērvenes
1 TK
1 TK dzērveņu ievārījums
dzērveņu ievārījums
1
1 apelsīns
apelsīns
2–3 TK
2–3 TK zaļā tēja
zaļā tēja
1 l
1 l ūdens
ūdens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Tēja
  • Pasaules Virtuve
  • Karsts dzērveņu dzēriens, kas sasildīs vēsā ziemas dienā. Ja zaļā tēja netīk, to var aizstāt ar vieglu melno tēju vai piparmētru tēju.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katlā lej ūdeni un pievieno tam rožlapiņas, krustnagliņas, lauru lapu, kanēļa standziņu, saldētās ogas, dzērveņu ievārījumu un šķēlītēs sagrieztu apelsīnu.

    Karsto dzērienu vāra uz lēnas uguns, līdz tas viegli burbuļo. Pēc tam katliņu noņem no plīts un ievieto tajā zaļās tējas maisiņu. To notur 2–5 minūtes.

    Kad tēja gatava, to nokāš lielā krūzē un dzer, kamēr dzēriens vēl karsts. Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form