Crema Catalana
Foto: DELFI
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Krēmam:
400 ml
400 ml saldais krējums
saldais krējums
5
5 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
1/2
1/2 apelsīna miziņa
apelsīna miziņa
30 ml
30 ml apelsīnu liķieris
apelsīnu liķieris
1
1 anīsa zvaigzne
anīsa zvaigzne
1
1 kanēļa standziņa
kanēļa standziņa
4 ĒK
4 ĒK cukurs
cukurs
2
2 filo mīklas loksnes
filo mīklas loksnes
40 g
40 g sviests
sviests
Kompotam:
2
2 rabarbera kāti
rabarbera kāti
4 ĒK
4 ĒK cukurs
cukurs
300 ml
300 ml sauss sarkanvīns
sauss sarkanvīns
Saldējumam:
300 ml
300 ml saldais krējums
saldais krējums
3
3 olas dzeltenumi
olas dzeltenumi
2
2 tonka pupiņas
tonka pupiņas
4 ĒK
4 ĒK cukurs
cukurs
20 ml
20 ml brendijs
brendijs
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ķīseļi
  • Krēmi
  • Saldējums
  • Pasaules Virtuve
  • Lai kļūtu par ekskluzīvā gaisa restorāna "Dinner in the Sky" šefpavāru un ēdienkartes autoru, ir jābūt izcilam pavāram, bet, ja izcils šefpavārs atklāj savu recepti, ikviens var mēģināt pagatavot brīnišķīgu restorāna maltīti arī mājās. Karstā Katalonijas krēma jeb Crema catalana recepti piedāvā "Dinner in the Sky" šī gada piedzīvojuma šefpavārs no Latvijas - restorāna "36.līnija" šefpavārs Lauris Aleksejevs.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lai pagatavotu krēmu, uzvāra saldo krējumu, kam pievienota apelsīna miziņa, kanēļa standziņa un anīsa zvaigznīte. Atdzesē, pielej apelsīnu liķieri. Krēmu apmaisa, nokāš caur sietu un lej karstumizturīgos trauciņos.

    Trauciņus ar krēmu liek ūdens peldē gatavoties cepeškrāsnī - 110 grādos 30 minūtes. Kad gatavs, krēmu sasaldē. Kad krēms sasalis, to izņem no saldētavas, pārziež ar kausētu sviesu un tin filo mīklā, veidojot "spilventiņus". Sagatavotos sainīšus vēlreiz sasaldē un tad liek sakarsētā krāsnī - cep 220 grādos četras minūtes.

    Lai pagatavotu rabarberu kompotu, rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, liek katliņā, pārlej ar sarkanvīnu un pievieno cukuru. Vāra, līdz rabarberi mīksti, pirms pasniegšanas atdzesē.

    Lai pagatavotu saldējumu, saldo krējumu lej katliņā, pievieno tonkas pupiņas un uzkarsē. Olas dzeltenumus sakuļ ar cukuru, masu sajauc ar uzvārīto saldo krējumu. Tonkas pupiņas izņem no masas, pielej brendiju. Visu samaisa un sasaldē saldējuma mašīnā.

    Servē desertu pasniegšanai: deserta traukā lej atdzesētu rabarberu kompotu, liek karsto krēma sainīti un saldējumu. Dekorē ar svaigām ogām.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form