Vasaras sākumā pasākumu studijā "Viesistaba" gastronomijas cienītājiem un sabiedrībā pazīstamiem gardēžiem bija iespēja iedvesmoties no šefpavāriem Laura Aleksejeva un Aleksandra Ločmeļa-Manevski, kā arī no jaunās, mūsdienīgās gastronomijas pavāres Montas Meieres un vācu virtuves zīmola "Neff" rīkotajos svētkos kopīgi pagatavot trīs kārtu maltīti, ko baudīt pie svētku galda kopā ar šefpavāru piemeklētiem dzērieniem. Kompānija lieliska, ēdieni izcili, tādēļ ar Laura Aleksejeva laipnu atļauju nododam tālāk recepti karstajam rabarberu pīrāgam, kas tika pasniegts ar tonka pupiņu saldējumu un dzirkstošo rabarberu vīnu.
210Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gsvaigi rabarberi kukurūzas ciete vaniļa150 gcukurs2 gab.olas200 gmarcipāns pēc garšaspūdercukurs100 mldzirkstošais rabarberu vīns saldējums, svaigas ogas

Sagatavošana

1

Liek porciju izmēra cepamtraukos un pa virsu saputo veselas olas un olu baltumus, pievieno marcipānu un pūdercukuru, lai kopā izveidojas skaista masa. "Neaizmirstam pieliet klāt nedaudz rabarberu dzirkstošā vīna," atgādina Lauris Aleksejevs.

2

Rabarberu pīrāgu cep krāsnī, līdz virskārta zeltaini brūna, bet rabarberu masa sākusi burbuļot. Pasniedz ar saldējumu un svaigām ogām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!