Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kārdinoša pankūku torte ar maskarpones krēmu, šokolādes mērci un svaigām mellenēm. Kūka, kas ēdājus pārsteigs svinīgās brokastīs.
21Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
MĪKLAI:300 gmilti2 ĒKkakao1 TKcepamais pulveris1 TKsoda90 ggaiši brūnais cukurs280 mlpaniņas75 mlpiens2 TKvaniļas ekstrakts eļļa PILDĪJUMAM:250 gmaskarpone3 ĒKpiens10 ĒKzemeņu ievārījums MĒRCEI:100 gtumšā šokolāde30 gsviests2 ĒKcukura sīrups4 ĒKverdošs ūdens VIRSKĀRTAI:150 gmellenes

Sagatavošana

1

Lielā bļodā sajauc miltus, kakao, cepamo pulveri, sodu un cukuru.

2

Mērkrūzē ielej paniņas, pienu, vaniļas ekstraktu un 2 ēdamkarotes eļļas, visu apmaisa.

3

Mitrās sastāvdaļas pakāpeniski pievieno sausajām un sajauc viendabīgu mīklu.

4

Uzkarsē pannā eļļu. Ielej tajā mīklu un sacep apmēram 18 centimetrus lielas pankūkas. Kad visas pankūkas saceptas, tās pārsedz ar foliju, lai saglabātos siltas.

5

Ar mikseri saputo maskarponi un pienu.

6

Atsevišķā bļodiņā, ūdens peldē izkausē šokolādi, sviestu, cukura sīrupu un apmēram 4 ēdamkarotes verdoša ūdens.

7

Gatavo pankūku torti – uz liela šķīvja uzliek pankūku, apsmērē ar maskarpones krēmu, tad zemeņu ievārījumu. Virsū liek vēl vienu pankūku un atkārto maskarpones un ievārījuma ieklāšanu. Tā, līdz visas pankūkas saliktas tornī.

8

Pankūku kūkas virskārtu apsmērē ar maskarponi un izkārto virs tās mellenes.

9

Beigās kūku aplej ar šokolādes mērci. Kūku sagriež gabaliņos un pasniedz uzreiz, kā gatava.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!