Kārtainās mīklas plātsmaize - 'Vēršacs'
Foto: Rimi Gardēži
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g kārtainā sviesta mīkla
kārtainā sviesta mīkla
6
6 olas
olas
200 g
200 g kūpināts bekons
kūpināts bekons
1 sauja
1 sauja pākšu zirņi
pākšu zirņi
4
4 timiāna zariņi
timiāna zariņi
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Lieldienu receptes
  • Picas un karstmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Kārtainās sviesta mīklas plātsmaize ar kūpinātu bekonu, pākšu zirņiem un "vēršacīm" būs neparasts cienasts Lieldienu brokastu rītam. Recepti iesaka Rimi Gardēži šefpavārs Normunds Baranovskis un veselīga uztura speciāliste Inga Pūce.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pagatavošana:

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 220°C.

    Atkausē mīklu. Mīklas plāksnes savieno kopā un izrullē vienā garā mīklas plātī.

    Izrullēto mīklu liek formā un cep cepeškrāsnī 10 minūtes.

    Uz pannas apcep bekonu ar timiānu.

    Izceptās mīklas formā liek bekona šķēlītes, pākšu zirņus, pievieno olas.

    Samazina cepeškrāsnī temperatūru līdz 160°C un cep plātsmaizi, kamēr tā gatava.

    Pirms pasniegšanas plātsmaizi apkaisa ar sāli un pipariem.

    Rimi Gardēžu padoms:

    Mīklas cepšanai var izmantot folija veidni - saliek foliju vairākās kārtās, ieloka maliņas uz augšu, cik vien lielas un platas vēlas, un liek tajā cepties mīklu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form