Bumbieru kūka ar marcipāna krēmu
Foto: Vida Press
1.0000 1
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g saldēta kārtainā mīkla
saldēta kārtainā mīkla
Bumbieriem
4
4 bumbieri
bumbieri
3 tases
3 tases ūdens
ūdens
200 g
200 g pūdercukurs
pūdercukurs
1
1 vaniļas pāksts
vaniļas pāksts
3-4 ĒK
3-4 ĒK citronu sula
citronu sula
Marcipāna krēmam
150 g
150 g mīksts sviests
mīksts sviests
150 g
150 g pūdercukurs
pūdercukurs
3
3 lielas olas
lielas olas
200 g
200 g malti mandeļu kodoli
malti mandeļu kodoli
100 g
100 g milti
milti
1/2 TK
1/2 TK mandeļu esence
mandeļu esence
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Ziemassvētku receptes
  • Kēksi
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Ja saldētavā aizķērusies paciņa kārtainās mīklas, pārsteidz mājiniekus vai negaidīti ciemos pieteikušos draugus, pagatavojot restorāna ēdienkartes cienīgu desertu – kārtainās mīklas tarti ar sīrupā karsētiem bumbieriem un maigu marcipāna krēmu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bumbierus nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem sēklotni. Pannā lej ūdeni, pievieno cukuru, citronu sulu, vaniļas pāksts sēkliņas. Kad sīrups sāk burbuļot, ar griezuma vietām uz leju liek pannā bumbierus un karsē 15 minūtes. Izceļ bumbierus no sīrupa, atdzesē.

    Karsē pannā palikušo sīrupu, līdz tas sāk sabiezēt un pēc konsistences līdzinās šķidram medum. Noņem pannu no plīts.

    Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj ar cepamo papīru taisnstūra kēksa veidni.

    Atlaidinātu mīklu viegli izrullē un ieklāj veidnē. Ja nepieciešams, mīklas malas apgriež ar asu nazi.

    Gatavo marcipāna krēmu. Visas sastāvdaļas liek katliņā un, ik pa laikam apmaisot, karsē, līdz masa ir sabiezējusi līdz krēma konsistencei. Krēmu lej veidnē virs mīklas.

    Iegremdē krēmā bumbieru pusītes. Liek krāsnī uz 40-45 minūtēm.

    Pirms pasniegšanas pārlej ar cukura sīrupu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form