Kārtainās mīklas uzkoda ar nektarīniem, pesto un mocarellu
Foto: DELFI
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli

Sulīgo nektarīnu sezonā izmēģināju neparastu salikumu, augļus liekot uz kārtainās mīklas un izcepot maizītes, ko pasniegt uzkodu galdā. Salikums garšo vairāk kā izcili!

Izņem no iepakojuma kārtainā mīklas plāksnes un noliek uz tīras galda virsmas, lai pamazām atlaidinās.

Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu.

Sagriež nektarīnus plānās daivās. Sagriež mazākos gabalos saulē kaltētos tomātus, saplucina mocarellu, sarīvē cieto sieru.

Uz mīklas uzsmērē pesto, izkārto karamelizētus sīpolus vai sīpolu marmelādi (lieliska recepte atrodama šeit), nektarīnu daivas, saulē kaltētos tomātus, saplucināto sieru.

Bagātīgi pārkaisa ar rīvēto cieto sieru un liek cepeškrāsnī cepties uz 20-25 minūtēm, līdz mīklas maliņas apcepušās kārdinoši brūnas.

Pēc izņemšanas no krāsns apber maizītes ar saplucinātu baziliku. Tad kādu brīdi ļauj maizītēm atdzist un noņem no plāts un sagriež mazākos gabalos.

Labi garšo gan siltas, gan atdzesētas.

Comment Form