Foto: Shutterstock
Našķim pie tējas vai kafijas kārtainie cukura cepumi.
60Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
3.5 glāzesmilti20 gsausais raugs0.5 TKsāls1 ĒKcukurs1.5 glāzeūdens1 glāzerafinēta eļļa

Sagatavošana

1

Emaljētā traukā iesijā 1 ½ glāzes miltu, pievieno raugu, sāli, 1 ĒK cukura un samaisa.

2

Pielej siltu ūdeni un samīca mīklu, līdz tā kļūst viendabīga.

3

Mīklu ar visu trauku silda ūdens peldē, pievieno vēl 2 glāzes miltu un eļļu. Mīklu mīca, līdz tā kļūst viendabīga un atlec no rokām.

4

Galdu nokaisa ar miltiem, mīklu izrullē, bet ne biezāku par 5 mm.

5

Pusi no izrullētās mīklas pārkaisa ar cukuru un mīklu saloka. Mīklu atkal izrullē, visu virsmu pārkaisa ar cukuru un atkal saloka.

6

Mīklu izrullē 1,5 cm biezumā, pārziež ar eļļu un ar formiņām izspiež cepumus.

7

Cepumus liek uz ietaukotas cepamās plāts un ļauj uzrūgt 25-30 minūtes.

8

Cepumus pārkaisa ar cukuru un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī.

9

Cep 25-30 minūtes 180-200*C.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!