60Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
3.5 glāzesmilti20 gsausais raugs0.5 TKsāls1 ĒKcukurs1.5 glāzeūdens1 glāzerafinēta eļļa
Sagatavošana
1
Emaljētā traukā iesijā 1 ½ glāzes miltu, pievieno raugu, sāli, 1 ĒK cukura un samaisa.
2
Pielej siltu ūdeni un samīca mīklu, līdz tā kļūst viendabīga.
3
Mīklu ar visu trauku silda ūdens peldē, pievieno vēl 2 glāzes miltu un eļļu. Mīklu mīca, līdz tā kļūst viendabīga un atlec no rokām.
4
Galdu nokaisa ar miltiem, mīklu izrullē, bet ne biezāku par 5 mm.
5
Pusi no izrullētās mīklas pārkaisa ar cukuru un mīklu saloka. Mīklu atkal izrullē, visu virsmu pārkaisa ar cukuru un atkal saloka.
6
Mīklu izrullē 1,5 cm biezumā, pārziež ar eļļu un ar formiņām izspiež cepumus.
7
Cepumus liek uz ietaukotas cepamās plāts un ļauj uzrūgt 25-30 minūtes.
8
Cepumus pārkaisa ar cukuru un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī.
9
Cep 25-30 minūtes 180-200*C.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit