Foto: DELFI
Salātu pasniegšana glāzītēs ir lieliska alternatīva reizēs, kad gaidāmi ciemiņi un nav ne jausmas, cik daudz salātus gatavot. Tik cik cilvēku, tik arī glāzītes, turklāt šādi pasniegti, tie izskatās daudz interesantāk, nekā vienā bļodā samaisīti, vienīgā bēda - pēc papildporcijas gan nevarēs pajautāt.
20Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
400 ggarneles1 ķiploku daiva2 ĒKsviests1 gab.paprika200 gķirštomāti2 gab.nelieli avokado3 gab.olas majonēze

Sagatavošana

1

Vispirms sagatavo garneles, kas iepriekš atlaidinātas. Smalki sakapā ķiploku. Uz pannas izkausē sviestu (ļoti labi derēs garšaugu sviests), pievieno ķiploku un uz lēnas uguns apcep. Pievieno garneles un cep, līdz garneles uzsūkušas aromātus un garšu. Beigās pievieno sāli, apmaisi un liec garneles bļodiņā bez sviesta.

2

Pagatavo cieti vārītas olas, vāri aptuveni 7-9 minūtes.

3

Ar rokām saplucini salātus mazākos gabalos. Mazākos gabaliņos sagriez papriku, ķirštomātus, izņem avokado kauliņu, nomizo augli un sagriez nelielos kubiņos.

4

Glāzes apakšā liec salātu lapas, tad papriku, tomātus, avokado, garneles. Tad uzlej vai izspied mērci vai majonēzi (derēs ķiploku majonēze) un pa virsu kā dekorāciju liec vārītās olas, kas sagrieztas mazākos gabalos.

Dekorēšanai var izmantot arī svaigus zaļumus. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!