Kartupeļu un puravu sacepums ar sieru
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
1.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Sātīgs un gards sacepums no maiga kartupeļu biezeņa, puraviem, nedaudz apcepta šķiņķa un garda siera. Pīrāgu pasniedz tāpat vai kā piedevu kopā ar kādu gaļas ēdienu vai plaucētām olām.

Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos un ber katliņā. Aplej ar aukstu ūdeni, pievieno sāli un vāra aptuveni 20 minūtes, līdz tie ir mīksti.

Tikmēr pannā uzkarsē eļļu, pievieno sakapātu sīpolu, purava ripiņas un cep ar uzliktu vāku aptuveni astoņas minūtes. Pēc tam pievieno gabaliņos sagrieztu šķiņķi un cep vēl divas trīs minūtes.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190oC.

Izvārītos kartupeļus nokāš un atstāj katliņā, kas uzlikts uz lēnas uguns, lai no tiem iztvaikotu mitrums. Pievieno sviestu un pienu. Kad šķidrums sāk burbuļot, ņem nost no plīts un samīca kartupeļus biezenī.

Pēc tam pievieno sakulto olu un garšvielas, visu kārtīgi samaisot.

Kartupeļiem piejauc sīpolus un puravus, pētersīļus, paprikas pulveri, pusi no sarīvētā Čederas siera, un masu liek cepamajā traukā. Pāri pārkaisa atlikušo sieru.

Trauku liek cepeškrāsnī un cep 35-45 minūtes, līdz virspuse skaisti apbrūnējusi.

Pasniedz, kamēr vēl pīrāgs silts.

Labu apetīti!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form