Kartupeļu un olu sacepums ar spinātiem
Foto: Terra
4.6667 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g kartupeļi
kartupeļi
4
4 olas
olas
1
1 sīpols
sīpols
100-200 g
100-200 g spināti
spināti
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
100 g
100 g fetas siera kubiņi
fetas siera kubiņi
 
jūras sāls
jūras sāls
 
pipari
pipari
 
muskatrieksti
muskatrieksti
 
paprikas pulveris
paprikas pulveris
 
olīveļļa
olīveļļa
  • Ikdienas maltītei
  • Kartupeļu ēdieni
  • Kartupeļu sacepumi
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Recepte gardām vēlajām brokastīm, brančam vai pusdienām pēc svētkiem, kad pāri palikusi krietna porcija svētkos savārīto kartupeļu. Kartupeļiem pievienojot drusku fetas siera un spinātu, kā arī olas, rezultātā sanāks burvīga maltīte. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā restorāna Terra šefpavārs Fabians de Frīss (Fabian de Vries).

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagriež sīpolus un ķiplokus plānās šķēlēs. Uzsilda katlu un uzlej nedaudz olīveļļas.

    Liek katlā sīpolus, ķiplokus un apcep, līdz tie kļūst viegli brūni.

    Pievieno spinātus un apkaisa ar sāli, pipariem un muskatriekstiem. Ļauj spinātiem saplakt un noņem katlu no uguns.

    Sagriež kartupeļus kubiņos.

    Sasilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sasilda pannu, kuru var cept cepeškrāsnī un pāris minūtes apcep tajā kartupeļu kubiņus. Tad pievieno kartupeļiem sagatavotos spinātus un fetas sieru.

    Sakuļ olas, apkaisa ar sāli, pipariem, paprikas pulveri un pievieno pannas saturam.

    Cep cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes. Kad gatavs, uzliek virsū šķīvi un apgriež sacepumu otrādi.

    Klāt siltam sacepumam var pasniegt salātus, kas apslacīti ar olīveļļu, balzamiko etiķi, medu, sāli un pipariem. Labi garšos arī ar zivi.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form