Kartupeļu ķiļķenu piena zupa
Foto: Shutterstock
3.3333 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Kartupeļu ķiļķenu piena zupu pasniedz ar ķilavu maizītēm.

Ņemam kaudzi kartupeļu, sarīvējam uz smalkās rīves, izspiežam caur marli, biezumus liekam vienā bļodā, pieberam šķipsniņu sāls, tad no otras bļodas, kurā ir šķidrums no kartupeļiem, nolejam šķidrumu, atlikušo cieti pieberam atpakaļ pie kartupeļu masas.

Masu samīca, no masas veido nelielas lodītes.

Paralēli katlā vāra ūdeni, diezgan daudz, tad tos ķiļķenus metam iekšā un vāram, kamēr uzpeld ~ 5 minūtes, tad nolej daļu no ūdens, kas iespējam kļuvis tumīgs un pievienoju pienu (piens – ūdens lai beigās ir vienādās daļās), pievieno sāli, zaļumus, pagaidu kad uzmet burbuli un gatavs.

Pasniedz ar ķilavu maizītēm.



Iesūtīja:
pece

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form