Kartupeļu kuģelis pannā
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
8
8 kartupeļi
kartupeļi
150 g
150 g cauraudzītis
cauraudzītis
1
1 sīpols
sīpols
4
4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2
2 olas
olas
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Kartupeļu ēdieni
  • Kartupeļu sacepumi
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Kad traki gribas ēst, bet gatavot slinkums, pannā uz ātru roku top kartupeļu kuģelis: visas sastāvdaļas saliec pannā, sēdi un gaidi! Recepti iesaka Kristīne Dorbe.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

    Kartupeļus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves (šķidrumu nenospiež), samaisa ar viegli sakultām olām, sāli un pipariem. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sasmalcina. Cauraudzīti sagriež kubiņos.

    Cauraudzīti pannā apcep ar sīpoliem un ķiplokiem. Pannā lej kartupeļu masu un visu samaisa.

    Kartupeļu kuģelis pannā
    Foto: Privātais arhīvs
    Vecās pannas es nemetu ārā - es tām noskrūvēju rokturus un izmantoju kā veidnes cepeškrāsnij. Šādā veidnē var ērti pagatavot gan plātsmaizi, gan sacepumu, picu vai cept gaļu. Kristīne Dorbe
    Kartupeļu kuģelis pannā
    Foto: Privātais arhīvs

    Cep krāsnī aptuveni 40 minūtes, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.

    Griež šķēlēs un pasniedz ar skābu krējumu. Kuģelis labi garšos arī, kad būs atdzisis.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form