
Kad traki gribas ēst, bet gatavot slinkums, pannā uz ātru roku top kartupeļu kuģelis: visas sastāvdaļas saliec pannā, sēdi un gaidi! Recepti iesaka Kristīne Dorbe.
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.
Kartupeļus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves (šķidrumu nenospiež), samaisa ar viegli sakultām olām, sāli un pipariem. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sasmalcina. Cauraudzīti sagriež kubiņos.
Cauraudzīti pannā apcep ar sīpoliem un ķiplokiem. Pannā lej kartupeļu masu un visu samaisa.


Cep krāsnī aptuveni 40 minūtes, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.
Griež šķēlēs un pasniedz ar skābu krējumu. Kuģelis labi garšos arī, kad būs atdzisis.
Lai labi garšo!