Foto: Shutterstock
Garda, veselīga un vienkārši pagatavojama kartupeļu maize.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 gab.kartupeļi500 mlūdens2 TKcukurs2 TKsāls2 TKeļļa50 graugs2 ĒKetiķis 9% milti

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, nomazgā, novāra, nolej un sastampā.

2

Masai pievieno sāli, ūdeni, raugu (izkausētu), cukuru, eļļu un sajauc, noliek siltumā rūgt 30 minūtes.

3

Kad masa uzrūgusi, pievieno etiķi, miltus un samīca mīklu. Noliek raudzēt uz 40 minūtēm siltā vietā, pēc tam izveido kukulīšus un cep maizi, līdz tā gatava.

Iesūtīja: Arrta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!