Kartupeļu pankūkas latgaliešu gaumē jeb 'buļbu bliņas'
Foto: Shutterstock
3.1667 12
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
pēc garšas
1/2 TK
pēc garšas

"Buļbu bliņas" – ļoti gardas kartupeļu pankūkas ar rūgušpienu latgaliešu gaumē.

Uz smalkās rīves sarīvē 10 lielus kartupeļus. Ja grib biezākas pankūkas, tad no sarīvētajiem kartupeļiem var noliet sulu, ja nē, tad nevajag. Kartupeļos iejauc 4 olas, ar krējumu sajauktu rūgušpienu, pievieno cukuru, sāli un sodu. Tad pievieno tik daudz miltu, cik biezas pankūkas vēlas.

Mīklu ar karoti liek karstos taukos un cep kraukšķīgas pankūkas. Tās ēd karstas ar krējumu.

Iesūtīja: J. Poikāne

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form