Foto: Shutterstock
"Buļbu bliņas" – ļoti gardas kartupeļu pankūkas ar rūgušpienu latgaliešu gaumē.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
10 gab.kartupeļi4 gab.olas2 ĒKkrējums4 ĒKrūgušpiens cukurs pēc garšassāls0.5 TKsoda pēc garšasmilti

Sagatavošana

1

Uz smalkās rīves sarīvē 10 lielus kartupeļus. Ja grib biezākas pankūkas, tad no sarīvētajiem kartupeļiem var noliet sulu, ja nē, tad nevajag. Kartupeļos iejauc 4 olas, ar krējumu sajauktu rūgušpienu, pievieno cukuru, sāli un sodu. Tad pievieno tik daudz miltu, cik biezas pankūkas vēlas.

2

Mīklu ar karoti liek karstos taukos un cep kraukšķīgas pankūkas. Tās ēd karstas ar krējumu.

Iesūtīja: J. Poikāne

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!