Gaileņu un kartupeļu sacepums
Foto: Shutterstock
3.5000 4
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500-600 g
500-600 g gailenes
gailenes
2 ĒK
2 ĒK sviests
sviests
1,3 kg
1,3 kg kartupeļi
kartupeļi
300 ml
300 ml saldais krējums
saldais krējums
300 ml
300 ml piens
piens
1-2 TK
1-2 TK sāls
sāls
šķipsna
šķipsna svaigi malti pipari
svaigi malti pipari
šķipsna
šķipsna rīvēts muskatrieksts
rīvēts muskatrieksts
3-4 saujas
3-4 saujas labi kūstošs siers
labi kūstošs siers
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Kartupeļu sacepumi
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Izcili krēmīgs un gards kartupeļu šķēlīšu sacepums ar gailenēm un siera virskārtu. Pasniedz tāpat vai kopā ar svaigajiem salātiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

    Uzkarsē pannu un izkausē tajā sviestu. Notīrītas un smalkāk sagrieztas gailenes apcep sviestā aptuveni 8 minūtes, līdz tās brūnas.

    Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs, vislabāk ar mandolīnu. Šķēlītes liek katliņā, pārlej ar pienu, saldo krējumu, pievieno sāli, piparus un muskatriekstu. Karsē, līdz uzmet pirmo burbuli.

    Pēc tam ar putu karotes palīdzību pusi no kartupeļiem saliek cepamtraukā, vienmērīgi izkārtojot pa pamatni. Pār kartupeļu šķēlītēm uzber apceptās gailenes.

    Virsū izkārto atlikušos kartupeļus un visu pārlej ar saldā krējuma mērci, kas atlikusi katliņā. Beigās pārkaisa ar sieru.

    Cepamtrauku liek cepeškrāsnī uz vidējām restītēm un cep 45-55 minūtes. Kad gatavs, ļauj 10 minūtes atdzist.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form