Gaileņu un kartupeļu sacepums
Foto: Shutterstock
3.5000 4
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Izcili krēmīgs un gards kartupeļu šķēlīšu sacepums ar gailenēm un siera virskārtu. Pasniedz tāpat vai kopā ar svaigajiem salātiem.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

Uzkarsē pannu un izkausē tajā sviestu. Notīrītas un smalkāk sagrieztas gailenes apcep sviestā aptuveni 8 minūtes, līdz tās brūnas.

Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs, vislabāk ar mandolīnu. Šķēlītes liek katliņā, pārlej ar pienu, saldo krējumu, pievieno sāli, piparus un muskatriekstu. Karsē, līdz uzmet pirmo burbuli.

Pēc tam ar putu karotes palīdzību pusi no kartupeļiem saliek cepamtraukā, vienmērīgi izkārtojot pa pamatni. Pār kartupeļu šķēlītēm uzber apceptās gailenes.

Virsū izkārto atlikušos kartupeļus un visu pārlej ar saldā krējuma mērci, kas atlikusi katliņā. Beigās pārkaisa ar sieru.

Cepamtrauku liek cepeškrāsnī uz vidējām restītēm un cep 45-55 minūtes. Kad gatavs, ļauj 10 minūtes atdzist.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form