Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
Foto: Privātais arhīvs
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
kartupeļi
kartupeļi
 
liellopa maltā gaļa
liellopa maltā gaļa
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
pēc garšas
pēc garšas ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2 gab.
2 gab. paprika
paprika
2 saujas
2 saujas ķirštomāti
ķirštomāti
 
saldais krējums
saldais krējums
 
sarīvēts siers
sarīvēts siers
  • Ikdienas maltītei
  • Kartupeļu sacepumi
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gards, ka nenoēsties – kartupeļu sacepums, kurā paslēpta maltā gaļa, paprika, saldais krējums, bet visam virsū ķirštomātiņi un siers. Recepti, kas ir vīra Daiņa veikums, iesaka Līga Birzniece "Facebook" grupā "Latvieši UK Gatavo".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    "Tasty.lv" padoms: tā kā sastāvdaļu daudzums šeit mērīts "uz aci", iesakām izmantot 600–700 g kartupeļu, ap 400 g maltās gaļas, vienu 200 ml iepakojumu ar saldo krējumu un 100–120 g sarīvēta siera.

    Vispirms pannā apcep liellopa malto gaļu ar sīpoliem, sāli, pipariem un citām garšvielām pēc izvēles, līdz gaļa apbrūnējusi. Cepšanas beigās piespiež ķiploka daiviņas.

    Kartupeļus sagriež smalkās šķēlītēs (te palīdzēs mandolīna vai virtuves kombains).

    Papriku sagriež strēmelītēs.

    Liek kārtās sacepumu cepeštraukā: kartupeļi, gaļa, paprika, siers, kartupeļi.

    Virsū izkārto ķirštomātiņus. Pārlej ar saldo krējumu.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem un sacepumu liek cepties 40 minūtes.

    Tad uzber sieru un turpina cept, kamēr apbrūninās virsiņa.

    Un ēd pilnu vēderu!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form