Foto: Privātais arhīvs

Gards, ka nenoēsties – kartupeļu sacepums, kurā paslēpta maltā gaļa, paprika, saldais krējums, bet visam virsū ķirštomātiņi un siers. Recepti, kas ir vīra Daiņa veikums, iesaka Līga Birzniece "Facebook" grupā "Latvieši UK Gatavo".

"Tasty.lv" padoms: tā kā sastāvdaļu daudzums šeit mērīts "uz aci", iesakām izmantot 600–700 g kartupeļu, ap 400 g maltās gaļas, vienu 200 ml iepakojumu ar saldo krējumu un 100–120 g sarīvēta siera.

80Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
kartupeļi liellopa maltā gaļa1 gab.sīpols pēc garšassāls pēc garšaspipari pēc garšasķiploka daiviņas2 gab.paprika2 saujasķirštomāti saldais krējums sarīvēts siers

Sagatavošana

1

Vispirms pannā apcep liellopa malto gaļu ar sīpoliem, sāli, pipariem un citām garšvielām pēc izvēles, līdz gaļa apbrūnējusi. Cepšanas beigās piespiež ķiploka daiviņas.

2

Kartupeļus sagriež smalkās šķēlītēs (te palīdzēs mandolīna vai virtuves kombains).

3

Papriku sagriež strēmelītēs.

4

Liek kārtās sacepumu cepeštraukā: kartupeļi, gaļa, paprika, siers, kartupeļi.

5

Virsū izkārto ķirštomātiņus. Pārlej ar saldo krējumu.

6

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem un sacepumu liek cepties 40 minūtes.

7

Tad uzber sieru un turpina cept, kamēr apbrūninās virsiņa.

Un ēd pilnu vēderu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!