Foto: Shutterstock
Kartupeļu - spinātu biezenis gardai un veselīgai maltītei.
45Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
150 gkartupeļi100 gspināti0.5 TKcukurs0.5 glāzepiens sviests

Sagatavošana

1

Kartupeļus rūpīgi ar suku nomazgā, uzlej verdošu ūdenī, lai tas kartupeļus apsegtu, vāra ar vāku nosegtā katliņā pusstundu.

2

Spinātus pārlasa, pārskalo, ļauj uz sietiņa notecēties, pēc tam ieliek katliņā, pieliek 1/2 tējkarotes cukura un sautē spinātus sava sulā bez ūdens.

3

Kad kartupeļi izvārījušies, tos nomizo izberž karstus caur sietu (kartupeļu ūdeni, ja tā nav daudz, izkāš caur marli un pielej pie biezeņa); turpat pievieno caur sietu izberztos spinātus. Biezeni atšķaida ar pusglāzi verdoša piena, pieliek sāli, novieto katliņu uz plīts malas un puto biezeni ar putu slotiņu vai dakšiņu, līdz tas kļūst irdens un parādās garaiņi; vārīties neļauj.

4

Kad biezenis gatavs, to ieliek šķīvīti, pieliek ½ tējkarotes (5—6 g) sviesta un tūlīt pasniedz. Ja vēlas, var pārkaisīt ar kapātiem zaļumiem.

Iesūtīja: V. Kiseļeva "Bērnu virtuve" LV izdevniecība Rīgā, 1952

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!