Kartupeļu un burkānu pankūkas ar grieķu jogurta mērci
Foto: Shutterstock
3.5000 2
5 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. lieli burkāni
lieli burkāni
4 gab.
4 gab. kartupeļi
kartupeļi
4-5 ĒK
4-5 ĒK milti
milti
1 gab.
1 gab. neliels sīpols
neliels sīpols
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
1 šķipsna
1 šķipsna svaigi malti pipari
svaigi malti pipari
2 gab.
2 gab. lielas olas
lielas olas
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
Mērcei:
120 g
120 g grieķu jogurts
grieķu jogurts
1/2 TK
1/2 TK karijs
karijs
2 TK
2 TK medus
medus
  • Dārzeņu ēdieni
  • Pankūkas
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kraukšķīgas burkānu un kartupeļu pankūkas vasarīgām pusdienām vai vakariņām. Asumiņu tām piešķirs sīpols un pavisam nedaudz ķiploka, bet maigākai garšai klāt pagatavo gardu jogurta un medus mērci.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kartupeļus un burkānus nomizo un raupji sarīvē ar rīvi vai virtuves kombainu.

    Lielā bļodā sajauc miltus, smalki jo smalki sagrieztu sīpolu, saspiestu ķiploka daiviņu, sāli, piparus un olas.

    Pēc tam masai pievieno sarīvētos burkānus un kartupeļus. Visu kārtīgi samaisa.

    Uzkarsē lielu pannu, pievieno eļļu un uzkarsē. Pannā ar lielu karoti liek dārzeņu plācenīšus. Plīts liesmu uzstāda uz mērenu režīmu.

    Pankūkas cep aptuveni piecas līdz sešas minūtes no katras puses. Procesu atkārto, līdz visa mīkla izcepta.

    Gatavo mērci: grieķu jogurtu sajauc ar pustējkaroti karija un medus. Visu kārtīgi samaisa. Pēc garšas var pievienot arī nedaudz sāli.

    Pankūkas liek uz šķīvjiem, pievieno jogurta mērci un dekorē ar garšaugiem, piemēram, dillēm vai pētersīļiem.

    Labu apetīti!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form