Kartupeļu un ķilavu sacepums 'Jansona kārdinājums'
Foto: Publicitātes foto
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
10 gab.
10 gab. kartupeļi
kartupeļi
2 ĒK
2 ĒK sviests
sviests
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
20 gab.
20 gab. ķilavas
ķilavas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
150 ml
150 ml saldais krējums
saldais krējums
150 ml
150 ml piens
piens
1 ĒK
1 ĒK rīvmaize
rīvmaize
  • Zivju un jūras produktu sacepumi
  • Kartupeļu sacepumi
  • Pasaules Virtuve
  • Klasisks zviedru Ziemassvētku ēdiens ir Janssons frestelse, kas tiešā tulkojumā nozīmē "Jansona kārdinājums". Tas ir krēmīgs un viegli pagatavojams kartupeļu un ķilavu sacepums. Recepti iesaka zviedru restorāna šefpavārs un "Ikea" ēdināšanas nodaļas vadītājs Oļegs Soročins.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni aptuveni līdz 200°C.

    Nomizo kartupeļus un sagriež salmiņos. Salmiņiem jābūt mazliet smalkākiem nekā frī kartupeļiem.

    Katliņā izkausē sviestu, pievieno smalki sagrieztu sīpolu un cep, kamēr mīksts. Jācep uzmanīgi, lai sīpols nepiedegtu.

    Pievieno kartupeļus un turpina cept dažas minūtes.

    Pusi no kartupeļiem liek cepamtraukā, virs tiem vienmērīgi izkārto 10 ķilavu filejas. Pārkaisa ar sāli un pipariem.

    Liek virsū vēl vienu slāni kartupeļu un vēl 10 ķilavu filejas. Apslaka ar ķilavu marinādi.

    Pārlej ⅔ piena un krējuma maisījuma, pārkaisa ar rīvmaizi. Vēlreiz pārkaisa garšvielas.

    Cep aptuveni 45 minūtes, līdz kartupeļi ir gatavi. Kad gatavošanas laiks ir pusē, pārlej ar atlikušo piena un krējuma maisījumu. Ja sacepums šķiet pasauss, var pieliet vēl mazliet pienu. Sacepumam ir jābūt krēmīgam.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form