
Vienkārša, viegla, bet tajā pašā pietiekami vērtīga pavasara maltīte ar kraukšķīgiem redīsiem un lociņiem. Salātu aizdaram – skābajam krējumam – pievieno mazliet, mazliet cukura, lai tas saspēlētos ar ņiprajiem redīsiem un sīvajiem sīpollokiem. Noderēs kā pamatēdiens vai piedeva gaļas ēdienam, ja ēdāju vairāk.
Kartupeļus sagriež plānās šķēlītēs. Gurķi nomizo un sagriež pusripiņās. Redīsus sagriež plānās šķēlītēs. Sīpollokus smalki sakapā. Visas sastāvdaļas ieber bļodā.
Cieti vārītas olas noloba un sagriež plānās šķēlītēs vai sarīvē – kā vairāk tīk. Pieber pārējām sastāvdaļām.
Bļodā pievieno krējumu, sāli, piparus un cukuru. Visu rūpīgi apmaisa. Salātus pasniedz ar kādu zaļuma zariņu.
Lai labi garšo!