Alus cienītājiem, kuriem apnikušas ierastās garšu saderības, baudot alu kopā ar ķiploku grauzdiņiem, čipsiem vai vistu spārniņiem, sadarbībā ar pavāri Lindu Brensoni tapusi viegli pagatavojama uzkodu recepte. Ieteicams baudīt ar rudzu maizes eilu.
80Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgmazie kartupeļi, piemēram, 'Agata' šķirnes200 gkrēmsiers70 gsaldais krējums15 glociņi3 zariņi timiāns15 gsviests olīveļļa pēc garšassāls svaigi malti melnie pipari sviests2 zariņi timiāns pēc garšasjūras sāls zaļumi dekorēšanai

Sagatavošana

1

Kartupeļus ar nazi iegriež līdz vidum ik pēc 2 mm. Starp iegrieztajām šķēlēm iesmērē nedaudz sviesta kopā ar timiāna lapiņām. Apslaka ar olīveļļu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

2

Kartupeļus liek līdz 180ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī ar ieslēgtu ventilācijas režīmu un cep 45 minūtes.

3

Mazā katliņā liek sviestu un uz vidējas uguns sāk kausēt. Ar putojamo slotiņu ik pa laikam apmaisa. Sagatavo divas bļodas – vienā liek aukstu ūdeni ar pāris ledus gabaliņiem un otrā – timiāna zariņu lapas.

4

Kad sviests kļuvis dzidrs, nogājusi puta un tajā sāk parādīties brūni gabaliņi, sviestu pārlej bļodā ar timiānu. Šo bļodu liek ūdens peldē, un sviestu sāk nepārtraukti maisīt, līdz tas pavisam uzputojies, bet vēl krēmīgs.

5

Bļodā liek krēmsieru, saldo krējumu un smalki sagrieztus lociņus. Pievieno sāli un citronu sulu pēc garšas.

6

Uz šķīvja liek lociņu krēmsieru, virsū liek kartupeļus, tad putoto sviestu un dekorē ar zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!