Kartupeļu vēdeklīši ar putotu dzidrināto sviestu un zaļumu krēmsieru
Foto: Mareks Blūzmanis
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Kartupeļiem:
1 kg
1 kg mazie kartupeļi, piemēram, 'Agata' šķirnes
mazie kartupeļi, piemēram, 'Agata' šķirnes
200 g
200 g krēmsiers
krēmsiers
70 g
70 g saldais krējums
saldais krējums
15 g
15 g lociņi
lociņi
3
3 zariņi timiāns
zariņi timiāns
15 g
15 g sviests
sviests
 
olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
 
svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
Putotajam sviestam:
 
sviests
sviests
2
2 zariņi timiāns
zariņi timiāns
pēc garšas
pēc garšas jūras sāls
jūras sāls
 
zaļumi dekorēšanai
zaļumi dekorēšanai
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Alus cienītājiem, kuriem apnikušas ierastās garšu saderības, baudot alu kopā ar ķiploku grauzdiņiem, čipsiem vai vistu spārniņiem, sadarbībā ar pavāri Lindu Brensoni tapusi viegli pagatavojama uzkodu recepte. Ieteicams baudīt ar rudzu maizes eilu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kartupeļus ar nazi iegriež līdz vidum ik pēc 2 mm. Starp iegrieztajām šķēlēm iesmērē nedaudz sviesta kopā ar timiāna lapiņām. Apslaka ar olīveļļu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

    Kartupeļus liek līdz 180ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī ar ieslēgtu ventilācijas režīmu un cep 45 minūtes.

    Mazā katliņā liek sviestu un uz vidējas uguns sāk kausēt. Ar putojamo slotiņu ik pa laikam apmaisa. Sagatavo divas bļodas – vienā liek aukstu ūdeni ar pāris ledus gabaliņiem un otrā – timiāna zariņu lapas.

    Kad sviests kļuvis dzidrs, nogājusi puta un tajā sāk parādīties brūni gabaliņi, sviestu pārlej bļodā ar timiānu. Šo bļodu liek ūdens peldē, un sviestu sāk nepārtraukti maisīt, līdz tas pavisam uzputojies, bet vēl krēmīgs.

    Bļodā liek krēmsieru, saldo krējumu un smalki sagrieztus lociņus. Pievieno sāli un citronu sulu pēc garšas.

    Uz šķīvja liek lociņu krēmsieru, virsū liek kartupeļus, tad putoto sviestu un dekorē ar zaļumiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.