Kefīra kēksiņi ar mellenēm
Foto: Shutterstock
3.1333 15
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Vienkārši pagatavojami, mīksti kēksiņi ar gardām mellenēm. Lai mellenes cepoties neizjuktu, tās pirms iejaukšanas mīklā sasaldē. Pat, ja ogas pirktas neilgi pirms kēksiņu cepšanas, kamēr gatavo mīklu, tās ieliek saldētavā.

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC. Sagatavo mazo kēksiņu formiņas (6 gabali), saliekot papīra formiņas kēksiņu iedobēs.

Bļodā sajauc miltus ar sodu un šķipsnu sāls, noliek malā. Ar mikseri sakuļ sviestu ar cukuru gaisīgās putās. Pa vienai pievieno olu, katru reizi liekot arī vienu ēdamkaroti miltu maisījumu, sakuļ ar sviestu. Kad olas ar sviestu sakultas, pa porcijām iemaisa miltus. Beigās iemaisa kefīru.

No saldētavas izņem mellenes un samaisa ar vienu tējkaroti miltu, tas palīdzēs ogām nenogrimt kēksiņu mīklā. Iecilā ogas mīklā.

Piepilda kēksiņu formiņas ar mīklu apmēram ¾ no formiņas tilpuma. Liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 25 - 30 minūtes, līdz iesprausts skaliņš izvilkts laukā ir sauss. Kad kēksiņi izcepušies, tos vismaz 10 minūtes atstāj dzesēties. Pasniedz siltus vai aukstus.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form