Kefīra kēksiņi ar mellenēm
Foto: Shutterstock
3.1739 23
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1,5 glāzes
1,5 glāzes milti (glāze 250 ml)
milti (glāze 250 ml)
0,5 TK
0,5 TK soda
soda
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
125 g
125 g sviests (istabas temperatūrā)
sviests (istabas temperatūrā)
200 g
200 g cukurs
cukurs
2
2 olas
olas
150 ml
150 ml kefīrs
kefīrs
200 g
200 g mellenes
mellenes
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Kēksi
  • Pasaules Virtuve
  • Vienkārši pagatavojami, mīksti kēksiņi ar gardām mellenēm. Lai mellenes cepoties neizjuktu, tās pirms iejaukšanas mīklā sasaldē. Pat, ja ogas pirktas neilgi pirms kēksiņu cepšanas, kamēr gatavo mīklu, tās ieliek saldētavā.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC. Sagatavo mazo kēksiņu formiņas (6 gabali), saliekot papīra formiņas kēksiņu iedobēs.

    Bļodā sajauc miltus ar sodu un šķipsnu sāls, noliek malā. Ar mikseri sakuļ sviestu ar cukuru gaisīgās putās. Pa vienai pievieno olu, katru reizi liekot arī vienu ēdamkaroti miltu maisījumu, sakuļ ar sviestu. Kad olas ar sviestu sakultas, pa porcijām iemaisa miltus. Beigās iemaisa kefīru.

    No saldētavas izņem mellenes un samaisa ar vienu tējkaroti miltu, tas palīdzēs ogām nenogrimt kēksiņu mīklā. Iecilā ogas mīklā.

    Piepilda kēksiņu formiņas ar mīklu apmēram ¾ no formiņas tilpuma. Liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 25 - 30 minūtes, līdz iesprausts skaliņš izvilkts laukā ir sauss. Kad kēksiņi izcepušies, tos vismaz 10 minūtes atstāj dzesēties. Pasniedz siltus vai aukstus.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form