Foto: Publicitātes foto
Neatkarīgi no tā, cik gardus kārumus iespējams nopirkt veikalos, paša gatavoti našķi vienmēr ir īpaši. Valentīna dienas gaidās kulinārijas blogere Betija Kalēja sadarbībā ar AS "Dobeles dzirnavnieks" piedāvā recepti neparastam kēksam ar apelsīnu glazūru un apslēpto sirdi.
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 pakas mājas kēksa maisījuma "Dobeles Dzirnavnieks"220 geļļa (+ formas ietaukošanai)300 mlūdens rozā vai sarkana pārtikas krāsviela apelsīns, izspiesta sula150 gpūdercukurs

Sagatavošana

1

Lielā bļodā ieber vienu iepakojumu kēksa sausā maisījuma, kurā iemaisa pusi eļļas, pusi ūdens un pārtikas krāsvielu, lai iegūtu pēc iespējas košāku rozā vai sarkanu krāsu. Sastāvdaļas samaisa, līdz mīklai ir viendabīgā konsistencē un atstāj uz 10 minūtēm.

2

Rozā mīklu ielej ietaukotā kēksa formā un cep iepriekš līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 40 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti. Ļauj kēksam atdzist līdz istabas temperatūrai.

3

Pagatavo kēksa mīklu no otra mājas kēksa maisījuma iepakojuma, kā 1. solī, taču bez krāsvielas.

4

Kamēr mīkla "atpūšas", rozā kēksu sagriež aptuveni 10 šķēlēs un no katras šķēles, izmantojot cepumu formiņu, izgriež sirsniņu. Tās sarindo vienu aiz otras, lai iegūtu garu sirsniņu rindu (rozā kēksa atgriezumus var izmantot, lai pagatavotu, piemēram, keikpopus).

5

Apmēram 1/6 kēksa mīklas ielej tajā pašā formā, kurā cepās rozā biskvīts (tīrā formā ieklāj cepamo papīru, ietauko formas maliņas), un liek cepties līdz 180°C sakarsētā krāsnī 6-8 minūtes.

6

Uz mirkli kēksa veidni izņem no cepeškrāsns, uzmanīgi centrā ievieto izveidoto sirsniņu rindu un pārlej ar atlikušo mīklu. Kēksu liek atpakaļ krāsnī un turpina cept vēl 25-30 minūtes līdz, iedurot kociņu, nav redzama neizcepta mīkla. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.

7

Pagatavo glazūru. Apelsīna sulu sajauc ar pūdercukuru, līdz iegūta biezas konsistences glazūra. Ja tā ir par biezu, pievieno vēl sulu. Ja pārāk šķidra, pievieno vēl pūdercukuru. Lai iegūtu intensīvāku glazūras krāsu, tai var pievienot pārtikas krāsvielu.

8

Atdzisušo kēksu pārlej ar glazūru un pirms pasniegšanas ļauj glazūrai nedaudz sastingt.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!