80Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
200 gsviests125 gcukurs1 šķipsnasāls1 gab.sarīvēta citrona miziņa4 gab.olas300 gmilti2 TKcepamais pulveris200 grozīnes grieksti
Sagatavošana
1
Mīkstu sviestu saputo ar cukuru, kamēr tas pakusis.
2
Pievieno olas un sarīvētu citrona miziņu vai dažas piles citrona esences, pieber šķipsniņu sāls. Maisa, kamēr veidojas krēmveidīga masa. Tad caur sietu palēnām iesijā miltus, kuros iemaisīts cepamais pulveris.
3
Kad veidojas viendabīga, vidēji bieza mīkla, iemaisa rozīnes un riekstus.
4
Mīklu vienmērīgi ieklāj ar sviestu ieziestā kēksa formā un liek cepties 175*C . Cepšanas ilgums ~ 60 - 80 minūtes. Vai kēkss gatavs, vislabāk pārbaudīt, iedurot tajā koka zobu bakstāmo kociņu. Ja to izvelkot, nekas nav pielipis, tad kēkss gatavs.
5
Izņem no plīts un, pirms ņemšanas ārā no formas, nedaudz atdzesē.
Iesūtīja: Sanchulis
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit