Foto: Shutterstock
Kēkss ar riekstiem un rozīnēm svētkiem vai brīvdienu našķim.
80Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
200 gsviests125 gcukurs1 šķipsnasāls1 gab.sarīvēta citrona miziņa4 gab.olas300 gmilti2 TKcepamais pulveris200 grozīnes grieksti

Sagatavošana

1

Mīkstu sviestu saputo ar cukuru, kamēr tas pakusis.

2

Pievieno olas un sarīvētu citrona miziņu vai dažas piles citrona esences, pieber šķipsniņu sāls. Maisa, kamēr veidojas krēmveidīga masa. Tad caur sietu palēnām iesijā miltus, kuros iemaisīts cepamais pulveris.

3

Kad veidojas viendabīga, vidēji bieza mīkla, iemaisa rozīnes un riekstus.

4

Mīklu vienmērīgi ieklāj ar sviestu ieziestā kēksa formā un liek cepties 175*C . Cepšanas ilgums ~ 60 - 80 minūtes. Vai kēkss gatavs, vislabāk pārbaudīt, iedurot tajā koka zobu bakstāmo kociņu. Ja to izvelkot, nekas nav pielipis, tad kēkss gatavs.

5

Izņem no plīts un, pirms ņemšanas ārā no formas, nedaudz atdzesē.

Iesūtīja: Sanchulis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!