'Ķieģelīša' ķiploku grauzdiņi majonēzes 'mētelītī'
Foto: "Našķoties" publicitātes foto
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

"Ķiploku grauzdiņiem jābūt kraukšķīgiem un riktīgi ķiplokainiem, tad, manuprāt, ir trāpīts desmitniekā! Lūk, mūsmājās iecienītākā ķipoloku grauzdiņu pagatavošanas metode, bet brīdinu, ka šie var izraisīt vēlmi gatavošanu atkārtot un atkārtot," atklāj garšīgā recepšu bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa.

Sakarsē krāsni līdz 210 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

Maizi sagriež apmēram 1.5 cm platos gabaliņos, tos izber uz plāts un cep 15 minūtes.

'Ķieģelīša' ķiploku grauzdiņi majonēzes 'mētelītī'
Foto: "Našķoties" publicitātes foto

Gabaliņus apmaisa un turpina gatavot vēl 10 minūtes.

'Ķieģelīša' ķiploku grauzdiņi majonēzes 'mētelītī'
Foto: "Našķoties" publicitātes foto

Kamēr maize grauzdējas, lielā bļodā samaisa majonēzi ar sāli un nomizotām, uz smalkās rīves sarīvētām ķiploka daiviņām.

'Ķieģelīša' ķiploku grauzdiņi majonēzes 'mētelītī'
Foto: "Našķoties" publicitātes foto

Pavisam karstus, tikko no krāsns izņemtus maizes grauzdiņus ber majonēzes bļodā un apmaisa, līdz tie viscaur pārklājušies ar ķiplokotu majonēzes "mētelīti".

Tad bļodu pārklāj ar lielu šķīvi vai alumīnija foliju un grauzdiņus atstāj ievilkties kādas 15 - 20 minūtes.

'Ķieģelīša' ķiploku grauzdiņi majonēzes 'mētelītī'
Foto: "Našķoties" publicitātes foto

Laiks ķiplokoties!

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form