'Ķieģelīša' ķiploku grauzdiņi majonēzes 'mētelītī'
Foto: "Našķoties" publicitātes foto
4.5000 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 rupjmaizes "ķieģelītis"
rupjmaizes "ķieģelītis"
140 g
140 g majonēze
majonēze
10-12
10-12 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Karstās uzkodas
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • "Ķiploku grauzdiņiem jābūt kraukšķīgiem un riktīgi ķiplokainiem, tad, manuprāt, ir trāpīts desmitniekā! Lūk, mūsmājās iecienītākā ķipoloku grauzdiņu pagatavošanas metode, bet brīdinu, ka šie var izraisīt vēlmi gatavošanu atkārtot un atkārtot," atklāj garšīgā recepšu bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 210 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

    Maizi sagriež apmēram 1.5 cm platos gabaliņos, tos izber uz plāts un cep 15 minūtes.

    'Ķieģelīša' ķiploku grauzdiņi majonēzes 'mētelītī'
    Foto: "Našķoties" publicitātes foto

    Gabaliņus apmaisa un turpina gatavot vēl 10 minūtes.

    'Ķieģelīša' ķiploku grauzdiņi majonēzes 'mētelītī'
    Foto: "Našķoties" publicitātes foto

    Kamēr maize grauzdējas, lielā bļodā samaisa majonēzi ar sāli un nomizotām, uz smalkās rīves sarīvētām ķiploka daiviņām.

    'Ķieģelīša' ķiploku grauzdiņi majonēzes 'mētelītī'
    Foto: "Našķoties" publicitātes foto

    Pavisam karstus, tikko no krāsns izņemtus maizes grauzdiņus ber majonēzes bļodā un apmaisa, līdz tie viscaur pārklājušies ar ķiplokotu majonēzes "mētelīti".

    Tad bļodu pārklāj ar lielu šķīvi vai alumīnija foliju un grauzdiņus atstāj ievilkties kādas 15 - 20 minūtes.

    'Ķieģelīša' ķiploku grauzdiņi majonēzes 'mētelītī'
    Foto: "Našķoties" publicitātes foto

    Laiks ķiplokoties!

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form