Kifeli/Chifeli - pīrādziņi no mīklas ar kartupeļiem, pildīti ar augļu ievārījumu.

Kartupeļus novāra ar visu mizu, nolej, nomizo un samīca biezputrā. Pievieno miltus, cukuru, naža galu sāls, citrona miziņu un ūdens peldē izkausētu sviestu. Masu samaisa, pievieno sakultas olas un siltā pienā izšķīdinātu raugu.

Mīklu samīca, līdz tā kļūst spīdīga un viendabīga. Bļodu pārsedz ar tīru dvieli un liek siltumā uzrūgt ~ 1 stundu.

Mīklu uz miltiem nokaisīta dēļa izveltnē 2 cm biezumā un sagriež 12x12 cm lielos kvadrātos. Uz katra mīklas kvadrāta liek tējkaroti ievārījuma vai biezeņa, mīklas kvadrātu pa diagonāli saloka un malas saspiež. Pīrādziņu saliec pusmēness formā.

Pīrāgus saliek uz pannas, kas ieziesta ar sviestu, un tur siltā vietā, lidz tie uzrūgst. Sakuļ olas dzeltenumu, pīrāgus pārziež un cep cepeškrāsnī 20 minūtes 200 grādu temperatūrā. Atdzisušus pīrāgus pārkaisa ar pūdercukuru.

Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!