Ķimeņu popkorns ar parmezānu
Foto: Publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g popkorns
popkorns
1 sauja
1 sauja ķimenes
ķimenes
50 g
50 g sviests
sviests
2 šķipsnas
2 šķipsnas sāls
sāls
1 sauja
1 sauja Parmezāna siers
Parmezāna siers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Visa laba Jāņu zāle, kas zied Jāņu vakarā. Un viss ēdiens, kas Jāņu galdā, ir labs Jāņu ēdiens – arī popkorns! Īpaši, ja to pagatavo ar ķimenēm katlā virs Jāņuguns. Šefpavārs, lauku gardēdis un Barbora.lv garšas eksperts Dzintars Kristovskis izdomāja, izmēģināja un iesaka visiem jāņabērniem!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pagatavo popkornu pēc savas iecienītās metodes, izmantojot jau gatavus iepakojumus vai berot katlā kukurūzas graudus. Jāņu vakarā popkornu gatavo čuguna katlā virs Jāņuguns. Jāatceras, ka kārtīgi jānostiprina katla vāks!

    Pēc izvēles cepšanas laikā popkornam pievieno pikuci sviesta.

    Kad popkorns gatavs un vēl karsts, to pārkaisa ar ķimeņu pulveri un sāli. To vēlams darīt palielā bļodā, lai visu varētu vienmērīgi samaisīt.

    Kad popkorns mazliet padzisis, tajā iemaisa smalki rīvētu parmezānu (to var iegādāties arī sarīvētā veidā) vai citu cieto sieru.

    Darīts! Jāņu sieram tagad ir bīstami gards konkurents – Jāņu popkorns!

    Servē siltu, grauž un skatās "Limuzīns Jāņunakts krāsā", Jāņu ugunskura liesmas vai jebkuru citu aizraujošu dzīves vai dabas filmu pēc izvēles.

    Gardu un lustīgu līgošanu!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form