Ķiploku marinādē šmorēts cūkas plecs
Foto: DELFI
5.0000 1
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
cūkas plecs
cūkas plecs
 
ķiploki
ķiploki
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
 
sojas mērce
sojas mērce
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Gaļas ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Vasarā dārzeņi tiek sukāti iekšā gan cepti, gan vārīti, gan sautēti. Kad apnīk "zaļbarība", nākas ķerties pie kārtīga gaļas gabala, lai piesietu dūšu. Un kāpēc gan cepeti drīkstētu ēst tikai Ziemassvētkos?

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ja nav gaidāmi svarīgi viesi, var pagatavot cepeti "pa vienkāršo" – iemarinē un cep! Bez krāsns temperatūras maiņām, gaļas apbrūnināšanas un smalkām mērcēm.

    Cepetim izvēlies cūkas pleca vai gurna gaļas gabalu, kur mazāks taukums. To gan negriez nost, jo gaļa būs sulīgāka. Šeit atradīsi praktiskus padomus, kā izvēlēties labāko gaļas gabalu.

    Iemarinē to – apslaki ar sojas mērci, apbārsti ar svaigi maltiem pipariem un sāli. Sasmalcini ķiplokus (izmantoju sešas daiviņas) un dāsni ierīvē gaļas gabalā. Trauku, kurā stāv iemarinētais gaļas gabals, pārklāj ar pārtikas plēvi, foliju vai atbilstoša izmēra bļodiņu un liec ledusskapī uz vismaz divām stundām. Gaļu pirms cepšanas vismaz stundu paturi istabas temperatūrā, lai cepšanas laikā viss gabals būtu vienā temperatūrā un izceptos vienmērīgi.

    Ķiploku marinādē šmorēts cūkas plecs
    Foto: DELFI

    Gaļu liek cepšanas maisā vai tin folijā un cep sakarsētā krāsnī (190 grādi) gandrīz divas stundas. Jā, tik ilgi, bet tas ir tā vērts, jo gaļa būs maiga un sulīga.

    Ķiploku marinādē šmorēts cūkas plecs
    Foto: DELFI

    Būtisks ieteikums - pirms pasniegšanas cepeti noliec uz desmit minūtēm "atpūsties" un tikai tad to griez šķēlēs un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form