Cepta ķirbja uzkoda ar pīles gaļu
Foto: Publicitātes foto
0 0
5 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g ķirbis
ķirbis
1/2
1/2 pīles kāja
pīles kāja
100 ml
100 ml eļļa
eļļa
5 g
5 g sāls
sāls
10 g
10 g cukurs
cukurs
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1/2
1/2 čili pipars
čili pipars
1/4
1/4 sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
20 g
20 g krēmsiers
krēmsiers
3 g
3 g mārrutki
mārrutki
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Gaļas uzkodas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Garšu ceļojums vienā nelielā uzkodā – vārdi, kas visai precīzi raksturo šo uzkodu. To īpaši Tasty.lv pagatavojis restorāna Kaļķu Vārti pavārs Haralds Saušs. "Šī uzkoda īpaši paredzēta asu izjūtu cienītājiem – čili un ķiploka asums kopā ar ķirbja saldumu un degvīna maigumu radīs pārsteidzošu garšas pieredzi," stāsta receptes autors.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomizo ķirbi un sagriež palielos kubiņos. Izgrebj vidu tā, lai kubiņus varētu sapildīt ar pīles gaļu.

    Smalki sagriež vienu ķiploka daiviņu un čili piparu, un liek traukā ar sagatavotajiem ķirbja kubiņiem.

    Katlā ielej 150 mililitrus ūdeni, etiķi, pieber cukuru un sāli un visu uzvāra. Uzvārītajā marinādē liek iekšā ķirbja kubiņus ar ķiplokiem un čili piparu, uz lēnas uguns vāra pusstundu.

    Pīles kāju liek traukā un pārlej ar eļļu, tā, lai tā tiek nosegta, un 2,5 stundas cep krāsnī 160 grādos. Kad gaļa gatava, ņem to ārā no eļļas un atdala no kauliem un ādas. Gaļai pievieno garšvielas un spēcīgi izdauza ar gaļas āmuru līdz iegūst pastētes konsistenci. Lai tā būtu sulīgāka, pievieno nedaudz eļļu, kurā tika cepta pīles gaļa.

    Sīpolu un ķiploku nomizo, sagriež plānās šķēlēs, noblanšē sālsūdenī un fritē 140 grādos, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Čili piparu attīra no sēklām un sagriež plānās strēmelēs, tad sakārto uz paplātes un stundu kaltē krāsnī 50 grādos.

    Krēmsierā iemaisa mārrutkus un sāli, pilda konditorejas maisā. Marinēto ķirbi nosusina uz salvetēm un nodedzina to ar lodlampu, un pilda iekšā pīles gaļas konfitu.

    Dekorē ar mārrutku krēmu, liek uz šķīvja un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form