Foto: Publicitātes foto
Gada siltāko un gaidītāko svētku laiks rit pilnā sparā. Ģimenes kopā sanākšana, eglīte, kopīga svētku galda klāšana un gaisā virmojošais maltītes aromāts ir vien dažas no sastāvdaļām, kas uzbur svētku sajūtu. Lai ikviena ģimene varētu pagatavot restorāna cienīgu maltīti budžeta ietvaros, šefpavārs un "Maxima Latvija" garšu vēstnesis Raimonds Zommers dalās recepšu idejās, kuras būs pa spēkam pagatavot ikvienam un kas neprasīsi milzu ieguldījumus.
120Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
3 glāzesrīvēts ķirbis6 ĒKbrūnais cukurs2 gab.olas100 mlaugu eļļa2 TKcepamais pulveris300 gmilti1 gab.citrona miza1 TKmalts kanēlis100 gcukurs

Sagatavošana

1

Sarīvē ķirbi, pievieno cukuru un samaisa. Atstāj masu, kamēr neizdalās sula, un uzliek uz sieta, lai lieko šķidrumu notecinātu.

2

Atsevišķā bļodā sakuļ 2 olas ar eļļu, cukuru, smalki sarīvētu citrona mizu un šķipsnu sāls.

3

Atsevišķā traukā ber 300 g miltu un iemaisa tajos cepamo pulveri, kanēli. Tad pievieno to olu masai un kārtīgi samaisa.

4

Masai pievieno sarīvēto ķirbi un vēlreiz samaisa.

5

Iegūto masu liek ietaukotā cepamajā formā un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 40 minūtes.

6

Pie pasniegšanas var dekorēt ar svaigām ogām un pūdercukuru, ja ir vēlme.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!