Ķirbju brilē krēms bez cukura
Foto: Publicitātes foto
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Ķirbju "creme-brûlée", iespējams, ir pati radošākā recepte desertam no rudens skaistuļa ķirbja. To noteikti ir vērts pamēģināt pat tiem, kas šaubās, vai francūžu iecienītais deserts parastā latvieša virtuvē vispār ir pagatavojams?! Izdosies!

Lai rudenīgā našķošanās nebeigtos ar nevēlamiem svara kilogramiem, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi" piedāvā recepti gardam un veselīgam mājās gatavotam desertam bez cukura.

Pagatavo ķirbju biezeni (vislabāk no muskata vai riekstu ķirbja) – ķirbju mīkstumu bez mizas cep cepeškrāsnī vai tvaicē, kamēr tas mīksts, un pēc tam sablendē.

Katliņā uzsilda saldo krējumu līdz vārīšanas brīdim (bet neuzvāra, izslēdz uguni, kad šķidrums uzmet pirmo burbuli).

Sakuļ olu dzeltenumus kopā ar ķirbju biezeni, kanēli, muskatriekstu (var pievienot karoti medus, bet tas nav īsti nepieciešams, jo ķirbis jau dos dabīgu saldumu).

Iemaisa olu dzeltenumu masā saldo krējumu. Izkāš iegūto masu caur sietu un izlej 4 mazos karstumizturīgos trauciņos.

Trauciņus liek lielākā, dziļākā cepamformā un formu līdz pusei piepilda ar verdošu ūdeni.

Cep līdz 160 grādu karstumam sakarsētā cepeškrāsnī ~20 minūtes.

Izņem no cepeškrāsns, atdzesē un ieliek ledusskapī vismaz uz 2 stundām. Bauda!

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form