Ķirbju brilē krēms bez cukura
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
350 g
350 g saldais krējums
saldais krējums
120 g
120 g ķirbju biezenis
ķirbju biezenis
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
1 šķipsna
1 šķipsna muskatrieksts
muskatrieksts
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Krēmi
  • Pasaules Virtuve
  • Ķirbju "creme-brûlée", iespējams, ir pati radošākā recepte desertam no rudens skaistuļa ķirbja. To noteikti ir vērts pamēģināt pat tiem, kas šaubās, vai francūžu iecienītais deserts parastā latvieša virtuvē vispār ir pagatavojams?! Izdosies!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lai rudenīgā našķošanās nebeigtos ar nevēlamiem svara kilogramiem, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi" piedāvā recepti gardam un veselīgam mājās gatavotam desertam bez cukura.

    Pagatavo ķirbju biezeni (vislabāk no muskata vai riekstu ķirbja) – ķirbju mīkstumu bez mizas cep cepeškrāsnī vai tvaicē, kamēr tas mīksts, un pēc tam sablendē.

    Katliņā uzsilda saldo krējumu līdz vārīšanas brīdim (bet neuzvāra, izslēdz uguni, kad šķidrums uzmet pirmo burbuli).

    Sakuļ olu dzeltenumus kopā ar ķirbju biezeni, kanēli, muskatriekstu (var pievienot karoti medus, bet tas nav īsti nepieciešams, jo ķirbis jau dos dabīgu saldumu).

    Iemaisa olu dzeltenumu masā saldo krējumu. Izkāš iegūto masu caur sietu un izlej 4 mazos karstumizturīgos trauciņos.

    Trauciņus liek lielākā, dziļākā cepamformā un formu līdz pusei piepilda ar verdošu ūdeni.

    Cep līdz 160 grādu karstumam sakarsētā cepeškrāsnī ~20 minūtes.

    Izņem no cepeškrāsns, atdzesē un ieliek ledusskapī vismaz uz 2 stundām. Bauda!

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form