Ķirbju kūka ar smilšu mīklu
Foto: Shutterstock
2.6667 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ķirbju kūka ar smilšu mīklu īpaši garda ar putukrējumu vai saldējumu.

Apakšā apaļajā formā liek smilšu mīklu, to pirms pildīšanas ar ķirbju masu cepeškrāsnī cep gandrīz gatavu.

Ķirbju masa man top uz aci, bet pamatā tā sastāv no tvaicētiem (vai vārītiem un kārtīgi notecinātiem) un sastampātiem ķirbjiem (kādas 2 glāzes ķirbju biezeņa lielajai cepamformai), pāris atsevišķi ar cukuru saputotām olām, saldā krējuma (nepilnas paciņas), puses citrona sulas un sarīvētas citrona miziņas, kā arī lieku klāt bagātīgi kanēli, muskatriekstu, maltu ingveru, utml.
garšvielas.

Ķirbju biezeni un visu pārējo sajauc kopā un pilda pusgatavajā smilšu mīklā.

Tad šauj krāsnī un kādos 200 grādos cep, līdz masa sabiezē.

Ēd ar putukrējumu, saldējumu, vai vienu pašu.

Iesūtīja: Machika

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form