Ķirbju pankūkas ar rudens svētku garšvielām
Foto: "Ēdamzāle" publicitātes foto
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g ķirbis
ķirbis
150 g
150 g kviešu milti (1 glāze)
kviešu milti (1 glāze)
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
1/2 TK
1/2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
2 ĒK
2 ĒK maltas linsēklas
maltas linsēklas
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
 
rapšu eļļa cepšanai
rapšu eļļa cepšanai
2-3 TK
2-3 TK garšvielu maisījums ķirbjiem
garšvielu maisījums ķirbjiem
ĶIRBJU GARŠVIELU MAISĪJUMAM
4 TK
4 TK malts kanēlis
malts kanēlis
1/4 TK
1/4 TK vaniļas pulveris
vaniļas pulveris
1
1 krustnagliņa
krustnagliņa
2
2 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
šķipsna
šķipsna muskatrieksts
muskatrieksts
šķipsna
šķipsna ingvers
ingvers
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu pankūkas un plācenīši
  • Pankūkas
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • "Es nezinu, kā ir ar cāļiem, bet ķirbjus patiešām skaita rudenī. Agrāk labas ražas gados ķirbji mums atņēma lielu daļu grīdas, bet tagad, kad esam tikuši pie mājas ar rožu dobēm, ķirbji pie mums biežāk atripo draugu dāvināti. Tā nu kaut kā sanāk, ka rudenī mājās vienmēr kāds ķirbis ir, un, kur ķirbis, tur jādomā receptes, jo neba nu ēdīsi ķirbju krēmzupu visu nedēļu. Var jau gan arī tā darīt, bet tad sestdienā jāuzcep pankūkas. Ar ķirbi, protams."

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Recepti iesaka vegānisko recepšu bloga "Ēdamzāle" autore Maruta Rampāne, aicinot uz vegāniskā ēdiena svētkiem "Augam", kas tiks svinēti 20. oktobrī.

    Ķirbi nomizo, sagriež nelielos, vienāda izmēra kubiciņos, liek katliņā un pielej tik daudz ūdens, lai tas gandrīz nosegtu ķirbjus.

    Uzliek katlam vāciņu un vāra, līdz ķirbji kļuvuši mīksti. Kad ķirbji gatavi, tos noliek maliņā atdzist.

    Tikmēr sagatavo garšvielu maisījumu – saberž piestā vai samaļ dzirnaviņās nepieciešamās sastāvdaļas un samaisa nelielā trauciņā.

    Atdzisušo ķirbi kopā ar vārīšanās ūdeni sablendē viendabīgā masā un lej bļodā.

    Pievieno visas pārējās sastāvdaļas, izņemot miltus, un samaisa. Pamazām pievieno miltus un samaisa viendabīgā masā.

    Uzkarsē pannu, ielej nedaudz eļļas un uzkarsē. Cep nelielas pankūciņas – zeltaini brūnas no abām pusēm.

    Pasniedz ar kļavu vai agaves sīrupu, var pārkaisīt vēl nedaudz sagatavotā garšvielu maisījuma.

    Piezīmes

    *Ķirbju garšvielu maisījums ir apmēram tas pats (mazliet maigāks padarīts) "Pumpkin Spice", amerikāņu rudens supergaršviela, ko pievieno ķirbju pīrāgiem, cepumiem, kūkām un īpašai "caffè latte". Būtībā diezgan līdzīgs mūsu piparkūku garšvielām, tāpēc no nelielas svētku sajūtas izbēgt diezgan grūti.
    *Pankūkām nav ļoti izteiktas ķirbju garšas (tas gan atkarīgs arī no izvēlētā ķirbja šķirnes), taču, jo karstākas tās ir, jo ķirbīgāk garšo.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form