Foto: "Ēdamzāle" publicitātes foto
"Es nezinu, kā ir ar cāļiem, bet ķirbjus patiešām skaita rudenī. Agrāk labas ražas gados ķirbji mums atņēma lielu daļu grīdas, bet tagad, kad esam tikuši pie mājas ar rožu dobēm, ķirbji pie mums biežāk atripo draugu dāvināti. Tā nu kaut kā sanāk, ka rudenī mājās vienmēr kāds ķirbis ir, un, kur ķirbis, tur jādomā receptes, jo neba nu ēdīsi ķirbju krēmzupu visu nedēļu. Var jau gan arī tā darīt, bet tad sestdienā jāuzcep pankūkas. Ar ķirbi, protams."

Recepti iesaka vegānisko recepšu bloga "Ēdamzāle" autore Maruta Rampāne, aicinot uz vegāniskā ēdiena svētkiem "Augam", kas tiks svinēti 20. oktobrī.

15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gķirbis150 gkviešu milti (1 glāze)2 ĒKcukurs0.5 TKcepamais pulveris2 ĒKmaltas linsēklas šķipsnasāls rapšu eļļa cepšanai3 TKgaršvielu maisījums ķirbjiem ĶIRBJU GARŠVIELU MAISĪJUMAM:4 TKmalts kanēlis1 šķipsnavaniļas pulveris1 krustnagliņa2 smaržīgie pipari šķipsnamuskatrieksts šķipsnaingvers

Sagatavošana

1

Ķirbi nomizo, sagriež nelielos, vienāda izmēra kubiciņos, liek katliņā un pielej tik daudz ūdens, lai tas gandrīz nosegtu ķirbjus.

2

Uzliek katlam vāciņu un vāra, līdz ķirbji kļuvuši mīksti. Kad ķirbji gatavi, tos noliek maliņā atdzist.

3

Tikmēr sagatavo garšvielu maisījumu – saberž piestā vai samaļ dzirnaviņās nepieciešamās sastāvdaļas un samaisa nelielā trauciņā.

4

Atdzisušo ķirbi kopā ar vārīšanās ūdeni sablendē viendabīgā masā un lej bļodā.

5

Pievieno visas pārējās sastāvdaļas, izņemot miltus, un samaisa. Pamazām pievieno miltus un samaisa viendabīgā masā.

6

Uzkarsē pannu, ielej nedaudz eļļas un uzkarsē. Cep nelielas pankūciņas – zeltaini brūnas no abām pusēm.

7

Pasniedz ar kļavu vai agaves sīrupu, var pārkaisīt vēl nedaudz sagatavotā garšvielu maisījuma.

Piezīmes

*Ķirbju garšvielu maisījums ir apmēram tas pats (mazliet maigāks padarīts) "Pumpkin Spice", amerikāņu rudens supergaršviela, ko pievieno ķirbju pīrāgiem, cepumiem, kūkām un īpašai "caffè latte". Būtībā diezgan līdzīgs mūsu piparkūku garšvielām, tāpēc no nelielas svētku sajūtas izbēgt diezgan grūti.
*Pankūkām nav ļoti izteiktas ķirbju garšas (tas gan atkarīgs arī no izvēlētā ķirbja šķirnes), taču, jo karstākas tās ir, jo ķirbīgāk garšo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!