Ķirši šokolādē
Foto: Shutterstock
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Burvīgas un viegli pagatavojamas šokolādes konfektes ar krēmsiera pildījumu un ķirsīti vidiņā. Ja konfektes paredzētas tikai pieaugušajiem, krēmsiera masā var iejaukt nedaudz ķiršu liķieri. No dotā produktu daudzuma iznāks apmēram 40 konfektes.

Konfektes vajadzētu gatavot dienu pirms pasniegšanas.

Ja nepieciešams, ķiršiem izņem kauliņus, nosusina papīra dvielī un noliek malā. Sadrupina valriekstus. Sagatavo paplāti, uz kuras likt konfektes, to izklājot ar cepamo papīru.

Bļodā liek krēmsieru un ar mikseri sakuļ. Ja lieto liķeri, to pievieno krēmsieram pirms kulšanas. Pa daļām pievieno pūdercukuru un turpina kult, līdz veidojas gluda masa, kura sanāks samērā bieza.

Katru ķirsi ietin krēmsiera apvalciņā, saveļot konfekšu bumbiņas. Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, kurai pievieno sviestu. Kad šokolāde atdzisusi, katru bumbiņu iemērc šokolādē un liek uz sagatavotās paplātes.

Konfektes grezno ar valriekstu drupačām. Ļauj šokolādei sastingt, apmēram trīs stundas.

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form