Ķiršu uzputenis ar krēmīgu vaniļas mērci
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 3
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
ĶIRŠU UZPUTENIM
600-700 g
600-700 g ķirši
ķirši
150 g
150 g manna
manna
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
VANIĻAS MĒRCEI
1 l
1 l piens
piens
10-15
10-15 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
8 ĒK
8 ĒK cukurs
cukurs
 
paciņa vaniļas cukura
paciņa vaniļas cukura
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Buberti un uzpūteņi
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • "Ko gan citu ogu laikā baudīt, ja ne desertus! Šī deserta veiksmes atslēga ir vaniļas mērce, jo uzputeni sakult jau māk katrs. Esmu lasījusi, ka kāds vaniļas mērces biezināšanai liek klāt miltus, ko es galīgi neatzīstu. Ja man nav olu, lai varu izvārīt īstu un gardu, tad labāk nevāru nemaz. Jo vairāk olu dzeltenumu vaniļas mērcei pieliek, jo biezāka un gardāka tā sanāk. Un tā kā man ir pieejamas mājas vistiņu olas, tad drošu sirdi to varu arī atļauties. Mērcīte iznāk bieza, krēmīga un ļoti garda," tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Aija Kārkliņa.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo uzputeni. Ķiršiem izņem kauliņus, vāra ogas nelielā ūdens daudzumā 10-15 minūtes.

    Ogas saspaida, masu iztrin caur sietu, liek katliņā, pievieno cukuru un karsē. Kad sāk vārīties, nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā ber klāt mannu. Maisot vāra, līdz manna uzbriest.

    Strauji atdzesē aukstā ūdens peldē, sakuļ ar mikseri, kamēr masa paliek stingra un čagana. Atdzesē ledusskapī.

    Pa to laiku gatavo vaniļas mērci. Olas sakuļ ar cukuru un vaniļu.

    Pienu liek vārīties katliņā. Kad piens uzkarsis, nedaudz piena pielej sakultajām olām un iemaisa.

    Kad piens katliņā uzmet burbuli, lej klāt olu maisījumu un, nepārtraukti maisot, atkal gaida pirmo burbuli. Tad ceļ nost no plīts un atdzesē. Vaniļas mērci nedrīkst pārkarsēt, jo tad olas sapārslosies!

    Bļodiņā lej vaniļas mērci, tad liek ķiršu uzputeni un bauda!

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form